Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Σαν σήμερα καταστράφηκε το τελειότερο κτίσμα της αρχαιότητας


Η σημερινή εικόνα του Παρθενώνα δεν είναι αποτέλεσμα ούτε του χρόνου, ούτε σεισμών ούτε κάποιου άλλου φαινομένου. Ο Παρθενώνας έστεκε αγέροχος, χωρίς να τον έχει επηρρεάσει ο χρόνος για εκατοντάδες έτη, μέχρι που τον βομβάρδισαν, σαν σήμερα 26 Σεπτεμβρίου! Διαβάστε στο planet-greece τι έγινε...



Σαν σήμερα 1687: Μερική καταστροφή του Παρθενώνα από βόμβα των Ενετών που πολιορκούν την Ακρόπολη. Σε πολιορκία βρίσκεται η Ακρόπολη της Αθήνας, μέσα στην οποία είναι οχυρωμένη η τουρκική φρουρά της πόλης, από τους Ενετούς, υπό τον Φραγκίσκο Μοροζίνι. Τα μεσάνυχτα της 26ης προς 27ης Σεπτεμβρίου, που είναι πανσέληνος, μια οβίδα διαπερνά τη στέγη του Παρθενώνα και αναφλέγεται η πυρίτιδα που είναι αποθηκευμένη στο εσωτερικό του. Η έκρηξη, που ακολουθεί, ανοίγει τον ναό στα δύο. Καταστρέφεται το τελειότερο κτίσμα της αρχαιότητας. Οι πολιορκητές ξεσπούν σε ζητωκραυγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.