Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ ζητά από το ΣΔΟΕ ο οικονομικός εισαγγελέας Γ. Πεπόνης

Την πλήρη αξιοποίηση της περιβόητης «λίστας Λαγκάρντ» που περιλαμβάνει τα ονόματα 1.991 Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία, ζήτησε με...


 παραγγελία του προς το ΣΔΟΕ ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πεπόνης ζήτησε από τους υπευθύνους του ΣΔΟΕ να ελέγξουν όλα τα ονόματα που περιλαμβάνονται στον επίμαχο κατάλογο και να εντοπίσουν εάν υπάρχουν περιπτώσεις για τις οποίες προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων όπως η φοροδιαφυγή, η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ή οποιοδήποτε άλλο οικονομικό έγκλημα.

Ο οικονομικός εισαγγελέας, απεφάνθη ότι η επίμαχη λίστα δεν είναι υλικό υποκλοπής στη χώρα μας  καθώς δόθηκε επισήμως από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών και άρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Σημειώνεται ότι η επίμαχη λίστα, είχε δοθεί το 2010 από την Κριστίν Λαγκάρντ (η οποία ήταν τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας) στον τότε υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Γ. Παπακωνσταντίνου και περιλαμβάνει τα ονόματα 1.991 καταθετών στην τράπεζα HSBC της Γενεύης.Η συγκεκριμένη λίστα είχε υποκλαπεί από πρώην υπάλληλο της τράπεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.