Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Αυτή είναι η ολόλευκη εκκλησία του Αγίου Νικολάου που ονειρεύεται να χτίσει ο Καλατράβα στο σημείο των "δίδυμων πύργων" [ΦΩΤΟ]


Δεν μπορείτε να πιστέψετε πόσο θα κοστίσει....



Θα δεσπόζει λευκός, σαν τα αιγαιοπελαγίτικα εκκλησάκια, ο νέος ναός του Αγίου Νικολάου ανάμεσα στα γκρίζα και καφετιά κτίρια της Νέας Υόρκης, όπως τον εμπνεύστηκε ο γνωστός αρχιτέκτονας Σαντιάγκο Καλατράβα.

Μνημειακό και αδιαμφισβήτητο σύμβολο της Ορθοδοξίας χαρακτηρίζει τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου της Νέας Υόρκης, η εφημερίδα New York Times. Στις οκτώ φωτογραφίες που έχει ανεβάσει στο σάιτ του ο Ισπανός αρχιτέκτονας, η νέα εκκλησία μοιάζει με αιφιοπελαγίτικο κτίσμα.

Ο ναός θα αντικαταστήσει την εκκλησία που επλήγη από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου το 2001, στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Κυριαρχείται από τον ρηχό τρούλο που έχει 40 αψίδες, όπως η Αγία Σοφία και σχεδιαστικά ανταποκρίνεται στην επιθυμία της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, να δημιουργεί μια αίσθηση φιλικού καλωσορίσματος σε όλους τους περαστικούς.
Ο νέος ναός αναμένεται να είναι έτοιμος στις αρχές του 2016 και το κόστος του εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 20 εκατομμύρια δολάρια.


Aυτή ήταν η εκκλησία πριν την καταστροφή της 11ης Σεπτεμβρίου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.