Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

"Το σήκωσε" η Γερμανία [ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ]

1-0 ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ
 H Αργεντινή ήθελε να κάνει πράξη τον χειρότερο εφιάλτη των Βραζιλιάνων αλλά απέναντι της ήταν ο δικός της εφιάλτης! Η Γερμανία! Τα πάντσερ του Γιοακίμ Λεβ είχαν την ευκαιρία να... εξαργυρώσουν το 7-1 επί της Βραζιλίας γράφοντας ιστορία ως η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που πήρε το Μουντιάλ στην Αμερική και δεν την άφησε να πάει χαμένη! Το γκολ ...


του Γκέτσε στο 113' (1-0) ανέβασε την Γερμανία για 4η φορά στην κορυφή του κόσμου και άφησε την Αργεντινή να αναπολεί την εποχή Μαραντόνα, με τον οποίο, όπως αποδείχθηκε ξανά δυστυχώς για την Αλμπισελέστε, ο Μέσι δεν μπορεί να συγκριθεί ποτέ. Οπως δεν μπορεί, από ό,τι φαίνεται, να νικήσει η Αργεντινή την Γερμανία καθώς για τρίτο σερί παγκόσμιο κύπελλο είναι η Νάσιοναλμανσαφτ αυτή που πανηγυρίζει!

Από την αρχή του αγώνα φάνηκε ο τρόπος με τον οποίο είχαν αποφασίσει να παίξουν οι δύο ομάδες. Η Γερμανία πήρε την κατοχή της μπάλας, την κυκλοφορούσε παντού και πίεζε αμέσως για να την ξαναπάρει όταν την έχανε ενώ η Αργεντινή περίμενε τον αντίπαλο και όταν έπαιρνε την μπάλα προσπαθούσε να βγει γρήγορα μπροστά. Σε αυτό βοηθούσε πολύ ο Λαβέτσι, ο οποίος από το ξεκίνημα άρχισε να ταλαιπωρεί τον Χέβεντες. Γενικά η Αλμπισελέστε έδειξε διάθεση να παίξει από εκείνη την πλευρά, με τον Μέσι να κινείται προς εκεί κάνοντας ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα για τον αριστερό μπακ των Πάντσερ.

Παρά τις δυσκολίες του Χέβεντες πάντως, ο Κρόος ήταν εκείνος που έκανε τεράστιο λάθος στο 21' βγάζοντας τετ α τετ τον Ιγουαΐν αλλά αυτός μάλλον... φοβήθηκε και σούταρε αμέσως, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Κάποια λεπτά μετά, στο 30', ο Αργεντίνος φορ νόμιζε ότι άνοιξε το σκορ αλλά ήταν οφσάιντ μετά την σέντρα του Λαβέτσι, με την Γερμανία αμέσως μετά να υποχρεώνεται στην πρώτη αλλαγή αφού ο Κράμερ, που νωρίτερα είχε δεχθεί ένα χτύπημα στο κεφάλι, δεν μπορούσε να συνεχίσει και άφησε την θέση του στον Σίρλε. Ετσι, ο Κράμερ βγήκε από την 11άδα, στην οποία είχε μπει λίγα λεπτά πριν την έναρξη επειδή ένιωσε ενοχλήσεις στην προθέρμανση ο Κεντίρα.

Κάπου εκεί, μετά το ημίωρο, η Γερμανία -που στάθηκε τυχερή με την μη αποβολή του Χέβεντες που πήγε στο γόνατο του Ζαμπαλέτα- άρχισε να ελέγχει καλύτερα την κατάσταση αλλά οι παίκτες του Γιοακίμ Λεβ έκαναν λάθος στην τελική πάσα. Η πίεση στα τελευταία λεπτά, όμως, θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα αν η μπάλα δεν πήγαινε στο κάθετο δοκάρι από την κοντινή κεφαλιά του Χέβεντες στο 45'!

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Σαμπέγια έβαλε τον Αγουέρο αντί του (προφανώς κουρασμένου) Λαβέτσι και η Αργεντινή είχε την ευκαιρία της για το γκολ αλλά ο Μέσι αστόχησε στο διαγώνιο σουτ εντός περιοχής. Η εικόνα του τελικού δεν ήταν διαφορετική σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο αφού η Γερμανία παρέμενε η ομάδα με την κατοχή της μπάλας και η Αργεντινή συνέχιζε να παίζει με στόχο να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Μέσι-Αγουέρο. Αλλο τι θέλεις και άλλο τι γίνεται όμως καθώς οι δυο τους δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί ή να προβληματίσουν την αντίπαλη άμυνα. Η Αργεντινή ένιωθε και την κούραση όσο περνούσε η ώρα, με αποτέλεσμα η Γερμανία να ψάχνει περισσότερο το γκολ αλλά στη μοναδική καλή φάση που έκανε, στο 81', η μπάλα έφυγε αρκετά άουτ στο πλασέ του Κρόος και έτσι η παράταση δεν αποφεύχθηκε.

Εκεί, η Αργεντινή έχασε τεράστια ευκαιρία στο 97' με τον Παλάσιο να βγαίνει τετ α τετ αλλά να τα χάνει κι αυτός όπως κι ο Ιγουαΐν στο ξεκίνημα του ματς, για να κυριαρχήσουν στη συνέχεια τα φάουλ. Μέχρι και αίμα βγήκε, σε ένα χτύπημα προς τον Σβάινστάιγκερ, με τον Ριτσόλι να χαρίζεται και στον Μασεράνο, μετά τον Χέβεντες, αφού σε δύο περιπτώσεις στην παράταση θα μπορούσε να δει την δεύτερη κίτρινη.

Ολα έδειχναν ότι τα πάντα θα κρίνονταν στα πέναλτι, μέχρι που φτάσαμε στο 113': Ο Σίρλε έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Γκέτσε έβαλε ένα εκπληκτικό γκολ, με τέλειο στοπάρισμα και τελείωμα πριν η μπάλα σκάσει στο έδαφος, κάνοντας το 1-0 και ανεβάζοντας την Γερμανία στην κορυφή του κόσμου μετά από 24 χρόνια!

MVP: Το γκολ και μόνο του δίνει τον τίτλο. Ο Γκέτσε μπήκε αλλαγή στο 88' για να κάνει την διαφορά στην παράταση και την έκανε, βάζοντας το γκολ της ζωής του!

POINT: Η Αργεντινή είχε την ευκαιρία να προηγηθεί στο 21' με τον Ιγουαΐν αλλά δεν... Είχε την ευκαιρία να προηγηθεί στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους με τον Μέσι αλλά δεν... Είχε την ευκαιρία να προηγηθεί στα πρώτα λεπτά της παράτασης αλλά δεν... Αντί να γίνουν ήρωες, έγιναν αυτοί που χειροκροτούσαν ως χαμένοι, τους Γερμανούς που σήκωναν το τρόπαιο!

STAT ATTACK: Ο Γκέτσε έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία των Μουντιάλ που έβαλε το νικητήριο γκολ στον τελικό ερχόμενος από τον πάγκο! Ο άσος της Μπάγερν δεν είχε γεννηθεί όταν η Γερμανία πήρε την κούπα το 1990!

ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Η Γερμανία το φλέρταρε χρόνια. Ηταν στον τελικό το 2002, τερμάτισε στην 3η θέση το 2006, ήταν ξανά εκεί και το 2010. Είναι προφανές ότι τα Πάντσερ άξιζαν να πάρουν ένα μεγάλο τίτλο για την δουλειά τους την τελευταία 10ετία και δικαιώθηκαν στο Μαρακανά. Στο γήπεδο, το οποίο ήθελαν να... γκρεμίσουν οι Αργεντίνοι κατακτώντας το τρόπαιο αλλά ο Μαραντόνα, δυστυχώς, σταμάτησε την μπάλα εδώ και κάμποσα χρόνια...

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Γερμανία (Γιοακίμ Λεβ): Νόιερ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Λαμ, Χέβεντες, Κράμερ (31' Σίρλε), Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος, Οζίλ (118' Μερτεζάκερ), Μίλερ, Κλόζε (88' Γκέτσε).

Αργεντινή (Αλεχάντρο Σαμπέγια): Ρομέρο, Ζαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Γκαράι, Ρόχο, Πέρες (86' Γκάγκο), Μασεράνο, Μπίλια, Λαβέτσι (46' Αγουέρο), Ιγουαΐν (77' Παλάσιο), Μέσι.

Ο... ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Και στο τέλος...

H PHOTO TOY AΓΩΝΑ: Θα πληρώσουν για όλα η Οσασούνα και η Νουμάνθια...




πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.