Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Η λίστα Λαγκάρντ "καίει" το ζέυγος Παπαντωνίου


Ο πρώην "τσάρος" της οικονομίας Γ.Παπαντωνίου μαζί με την σύζυγο του παραπέμπονται για κακούργημα...



Κακουργηματική είναι πλέον η εμπλοκή του πρώην υπουργού Άμυνας και Οικονομικών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Γ. Παπαντωνίου με τη δικαιοσύνη, αφού η εισαγγελέας Εφετών Αθανασία Βλάχου προτείνει προς το δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή του ιδίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες.

Αυτή τη φορά το ζεύγος Παπαντωνίου αντιμετωπίζει κακουργηματική κατηγορία για το ποσό ύψους 1,3 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε από τα στοιχεία της λίστας Lagarde σε τραπεζικό λογαριασμό. Τα χρήματα αυτά σύμφωνα με την κατηγορία δεν είχαν δηλωθεί στα περιουσιακά τους στοιχεία τα έτη 2009-2010. Για το 2008, που το αδίκημα διώκετο σε βαθμό πλημμελήματος, ήδη έχουν παραπεμφθεί και η δίκη τους -έπειτα από αναβολή- έχει προσδιοριστεί για το Νοέμβριο.

Η Αθ. Βλάχου, μάλιστα, προτείνει να διατηρηθούν σε ισχύ και οι περιοριστικοί όροι που τους είχαν επιβληθεί μετά την απολογία τους τον περασμένο Απρίλιο ενώπιον της εφέτη ειδικής ανακρίτριας Μερόπης Πουλάκη-Κυριακίδου.

Ο αντίλογος του πρώην συζύγου

Τότε ο Γ. Παπαντωνίου είχε υποστηρίξει ότι τα χρήματα αποτελούν περιουσιακό στοιχείο της Στ. Κουράκου και μέρος αυτών προέρχονταν από τον πρώην σύζυγό της Θεόδωρο Ουσταμπασίδη. Ωστόσο, βάσει των όσων κατέθεσε ο Θ. Ουσταμπασίδης ενώπιον των δικαστικών Αρχών, φαίνεται να υπάρχει αντίλογος ή έσω αμφιβολίες.

Κι αυτό γιατί ο πρώην σύζυγος της Στ. Κουράκου όχι μόνο δηλώνει άγνοια έως το 2010 για την ύπαρξη του επίμαχου λογαριασμού στην τράπεζα HSBC, αλλά κάνει λόγο και για ποσά λίγων δεκάδων χιλιάδων ευρώ, τα οποία έδινε ετησίως για τα έξοδα των παιδιών. Μάλιστα, σημείωνε χαρακτηριστικά πως «δεν νομίζω ότι από τα χρήματα που τις έδινα μπορούσε να αποταμιεύσει χρήματα, με δεδομένο ότι αυτά ήταν για να καλύπτονται οι ανάγκες των παιδιών μου (μισθός γυναικών που τα φρόντιζαν, δίδακτρα σχολείου κ.λπ.) και όχι όλες γιατί έβαζε κι εκείνη χρήματα».

Πηγή :www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.