Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Κι άλλο περιορισμό στις φοροαπαλλαγές, ζητά η τρόικα


Τον περαιτέρω περιορισμό των 700 φοροαπαλλαγών που έχουν...


 απομείνει ζητάει, σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», η τρόικα από την κυβέρνηση, θέση την οποία στηρίζει και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.
Το κόστος των φοροαπαλλαγών για το Ελληνικό Δημόσιο ανέρχεται σήμερα στα 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ, σαφώς μειωμένο από τα περίπου 8 δισ. που ήταν πριν την έναρξη της κρίσης.
Ουσιαστικά η κατάργηση εκατοντάδων φοροαπαλλαγών την τελευταία πενταετία δημιούργησε επιβαρύνσεις κυρίως στα φυσικά πρόσωπα, δεδομένου ότι οι περικοπές ήταν προσανατολισμένες στην κατεύθυνση αυτή.
Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», είναι ενδεικτικό ότι περικόπηκαν φοροαπαλλαγές που στήριζαν τα νοικοκυριά και ανέρχονταν το 2009 στα 3,5 δισ. ευρώ, ενώ σήμερα έχουν περιοριστεί στα 293 εκ. ευρώ.
Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση στην παρούσα φάση, σύμφωνα πάντα με την ΚτΚ, δεν αποδέχεται της εισηγήσεις της τριμερούς παρά μόνον στο σκέλος του ΦΠΑ και των ειδικών καθεστώτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.