Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Berenberg: Ποιος θα πληρώσει τον «λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ»;


Οι προεκλογικές υποσχέσεις που έχει δώσει ο Αλέξης Τσίπρας σημαίνει ότι κάποιος άλλος θα κληθεί να... πληρώσει τον λογαριασμό, σύμφωνα με τον γερμανικό οίκο Berenberg, σε report του για την Ελλάδα...



Ο οίκος αναφέρει ότι λίγο πριν τις εκλογές καταγράφηκε ανάκαμψη του οικονομικού κλίματος, η οποία, όμως, οφείλονταν περισσότερο στην αισιοδοξία των καταναλωτών και όχι σε αυτήν των επιχειρήσεων, οι οποίες παραμένουν διστακτικές ως προς τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης.

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης έχουν στο μυαλό τους μία σειρά πρόθυμων να πληρώσουν τον λογαριασμό των υποσχέσεών τους, συμπεριλαμβανομένων τραπεζών, πλουσίων, ΕΚΤ, δανειστών της Ελλάδας και ελληνικών εταιρειών. Οι μόνοι που δεν υπολογίζονται είναι οι Έλληνες πολίτες», σημειώνει η Berenberg.

Επίσης υπογραμμίζει ότι η προσγείωση στη δύσκολη πραγματικότητα αποτέλεσε σοκ για την κυβέρνηση, καθώς μεταξύ άλλων οι Έλληνες φρόντισαν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες.

Κλείνοντας ο γερμανικός οίκος δεν αποκλείει να υπάρξει πρόβλημα στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας, καθώς ο κ. Τσίπρας δεν θα κατορθώσει ούτε να προωθήσει μειώσεις φόρων ούτε να βελτιώσει τις ζωές των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.