Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Economist: Η ελληνική οικονομία «ξεμένει»


«Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να εγκαταλείψει τις προεκλογικές υποσχέσεις του», διατείνεται το βρετανικό περιοδικό Economist, το οποίο κάνει λόγο για ακροβασίες της ελληνικής κυβέρνησης που βλάπτουν την οικονομία και φέρνουν τη χώρα κοντά στη χρεοκοπία...



Το αντίστοιχο δημοσίευμα, υπό τον τίτλο «Η ελληνική οικονομία ξεμένει», αναφέρεται στο περιβάλλον ασφυξίας το οποίο διαμορφώνεται για τα κρατικά ταμεία και σημειώνει πως η συγκεκριμενοποίηση της λίστας των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης θα είναι μια αγωνιώδης διαδικασία.

Ο Economist χαρακτηρίζει «μακρινή ανάμνηση» το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία είχε τεθεί σε τροχιά μεγέθυνσης το 2014, μιλώντας για «πολιτική αναταραχή» που μεσολάβησε και πλέον πλήττει τα δημόσια οικονομικά και την πραγματική οικονομία.

«Ακόμη και αν ο κ. Τσίπρας εγκαταλείψει εντελώς τις προεκλογικές του υποσχέσεις, δεν υπάρχει τρόπος να αναιρέσει τη ζημιά που έχει ήδη γίνει στην οικονομία εξαιτίας των γεγονότων των τελευταίων μηνών», καταλήγει το δημοσίευμα του Economist.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.