Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Eurostat: Συρρίκνωση 0,4% του ελληνικού ΑΕΠ το δ΄τρίμηνο


Κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες συρρικνώθηκε το ΑΕΠ της Ελλάδας το τέταρτο τρίμηνο πέρυσι σε σχέση με το προηγούμενο, τρίτο τρίμηνο, με αποτέλεσμα ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης να περιοριστεί στο...




1,3%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat.

Η Ελλάδα παρουσίασε την δεύτερη χειρότερη επίδοση το διάστημα Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου πέρυσι, με -0,4%, πίσω μόνο από την Κύπρο, που είναι ο πρωταθλητής της ύφεσης με -0,7% σε τριμηνιαία βάση και -1,9% σε ετήσια.

Τα στοιχεία αυτά μαρτυρούν ανακοπή της τάσης ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας από τις αρχές του 2014, καθώς τα προηγούμενα τρία τρίμηνα καταγραφόταν μεγέθυνση σε τριμηνιαία βάση, ενώ η ετήσια μεταβολή του ΑΕΠ είχε περάσει σε θετικό πρόσημο από το δεύτερο τρίμηνο.

Η Ευρωζώνη στο σύνολό της παρουσίασε μεγέθυνση του ΑΕΠ κατά 0,9% σε ετήσια βάση, ελαφρά πάνω από το 0,8% του τρίτου τριμήνου. Αντίστοιχη μικρή βελτίωση καταγράφηκε και για το σύνολο της ΕΕ, με την ανάπτυξη να ενισχύεται στο 1,3%, από 1,2% το τρίτο τρίμηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.