Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Δεν αποκλείει εκλογές ή δημοψήφισμα ο Σκουρλέτης


Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης το ενδεχόμενο...



 εκλογών ή δημοψηφίσματος, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμβιβασμός.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει πρόβλημα καταβολής μισθών και συντάξεων, προσθέτοντας ότι θα αναζητηθούν εναλλακτικές εάν οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες δεν δώσουν τα ταμειακά διαθέσιμα.
Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης, ο κ. Σκουρλέτης καταλόγισε ακαμψία ιδεολογικού χαρακτήρα στην πλευρά των δανειστών. Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση είναι ειλικρινής και δεν προσπαθεί να συγκαλύψει κάτι όπως έκαναν προηγούμενες κυβερνήσεις. «Η κατάσταση είναι κρίσιμη και οριακή. Ο λαός μάς ψήφισε για μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ο χρόνος δεν είναι άπειρος, εξαντλείται. Το πρόγραμμα - γέφυρα τελειώνει, βρίσκεται προς το τέλος του. Οποιοσδήποτε συμβιβασμός, θα έχει στοιχεία που λέγαμε προεκλογικά» ανέφερε, μεταξύ άλλων.
Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι αποκαθίσταται σταδιακά το περιβάλλον στο οποίο θα διαπραγματευθούν οι εργαζόμενοι με τους εργοδότες, ενώ χαρακτήρισε τα εργασιακά κεκτημένα σημείο πολιτισμού.
Ερωτηθείς σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι οι συλλογικοί φορείς έχουν τοποθετηθεί θετικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και υποστήριξε πως αρκετοί έχουν ζητήσει την επίσπευση της αύξησης, καθώς έχουν αντιληφθεί ότι έχει μειωθεί δραματικά η αγοραστική δύναμη του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.