Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΤΩΡΑ - Αμερικανός Πρέβης: Η αποφυλάκιση Ξηρού θα θεωρηθεί εχθρική πράξη

Στα "κόκκινα" οι σχέσεις Αθήνας - Ουάσινγκτον

Έκτακτη συνέντευξη τύπου, με αφορμή το φωτογραφικό νομοσχέδιο αποφυλάκισης του τρομοκράτη της 17Νοέμβρη, Σάββα Ξηρού, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρέθεσε πριν λίγα λεπτά ο αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Ντέιβιντ Πιρς...



"Εάν ο Σάββας Ξηρός ή οποιοσδήποτε άλλος που έχει βάψει τα χέρια τους με το αίμα αμερικανών διπλωματών ή μελών αμερικανικών αποστολών αποφυλακιστεί θα θεωρηθεί βαθιά εχθρική πράξη" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Πιρς στέλνοντας σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα έκανε και σχετική δημοσίευση στο facebook:


"If Savvas Xiros - or anyone else with the blood of American diplomats and U.S. Mission members on their hands - leaves...
Posted by U.S. EMBASSY ATHENS on Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

Νωρίτερα ήρθε η απάντηση της κυβέρνησης στην ανάρτηση της Αμερικανικής Πρεσβείας με την οποία διατύπωνε τη σαφέστατη αντίθεσή της στο ενδεχόμενο αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού, όμως όπως δήλωσαν με νόημα ανώτατες κυβερνητικές πηγές σήμερα, η κυβέρνηση έχει πολλά σημαντικά ζητήματα με τα οποία ασχολείται αυτόν το καιρό...

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές τόνισαν σήμερα χαρακτηριστικά “εμάς μας ενδιαφέρει περισσότερο η δημοκρατία και έχουμε περισσότερη ευαισθησία γιατί αυτά τα εγκλήματα γίνονταν στο όνομα της Αριστεράς”.

Σε ότι αφορά στις αντιδράσεις στο εσωτερικό οι ίδια ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε πως “η δημοκρατία δεν εκδικείται και τιμούμε ως κυβέρνηση τη μνήμη του Μπακογιάννη. Η δημοκρατία πρέπει να είναι γενναιόδωρη. Ο Σάββας Ξηρός δεν αποφυλακίζεται αλλά περιορίζεται στο σπίτι του. Κάτι που σημαίνει ότι θα ελέγχεται καλύτερα στην περίπτωση που θελήσει “να το παίξει καθοδηγητής”. Άλλωστε τα πρόσφατα περιστατικά στις φυλακές δείχνουν ότι καλύτερα ελέγχεται ένας κρατούμενος με τόσα προβλήματα υγείας περιορισμένος στο σπίτι του.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.