Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Βόμβα από τον δ/ντη της BOA: Η εποχή GREXIT ξεκίνησε [video]

«Δεν είναι αργά για την Ελλάδα, αλλά ο χρόνος είναι λίγος»

Η έξοδος από το ευρώ δεν γίνεται σε ένα βράδυ προειδοποιήσει ο Θάνος Βαμβακίδης, επικεφαλής αναλυτής της Bank of America - Merrill Lynch...


 μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να καταλήξει σύντομα σε μια συμφωνία με τους θεσμούς γιατί ήδη ξεκίνησε η εποχή εξόδου απ' το ευρώ.

«Δεν είναι αργά για την Ελλάδα, αλλά ο χρόνος είναι λίγος», σημείωσε ο αναλυτής της BofA Merrill Lynch. «Πρέπει να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αυτή την εβδομάδα, αλλά θα πρέπει να μπουν τα θεμέλια για το επόμενο Eurogroup στις 11 Μαΐου. Το ελληνικό κοινοβούλιο θα πρέπει στη συνέχεια να εγκρίνει τις μεταρρυθμίσεις και να εφαρμοστούν τα μέτρα και μόνο τότε θα μπορούν να γίνουν εκταμιεύσεις», δήλωσε ο κ. Βαμβακίδης προσθέτοντας ότι «όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν μέχρι τέλη Μαΐου».

Μιλώντας στην εκπομπή ΣΚΑΙ στις 6 ο κ. Βαμβακίδης σημείωσε ότι σήμερα η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη απ’ ο,τι πριν από ένα χρόνο. Πρόσθεσε ότι οι προβλέψεις της BofA Merrill Lynch τοποθετούν την ανάπτυξη στην Ελλάδα για φέτος στο 0,6% με κίνδυνο για μηδενική ανάπτυξη.

Εκτίμησε πάντως ότι «εφόσον υπάρξει συμφωνία και σταματήσει η αγορά να ανησυχεί για το Grexit, ίσως δούμε πολύ γρήγορους ρυθμούς ανάκαμψης την επόμενη χρονιά».

Όπως εξήγησε, οι εξωτερικές συνθήκες είναι πλέον πολύ ευνοϊκές και μια συμφωνία που θα εξαλείψει το ρίσκο θα ανοίξει τον δρόμο στην Ελλάδα να εκμεταλλευτεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους πιστωτές, ο αναλυτής της BofA Merrill Lynch σημείωσε ότι η φορολογική μεταρρύθμιση είναι ίσως το πιο σημαντικό θέμα, ενώ διέκρινε σημάδια ευελιξίας στις συνομιλίες για το πρωτογενές πλεόνασμα. Επισήμανε ακόμη, ότι στο θέμα των συντάξεων το ΔΝΤ φαίνεται να επιμένει να εξαλειφθούν οι εξαιρέσεις, ενώ ειδικό βάρος δίνεται και στις προτάσεις του ΟΟΣΑ για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Δείτε το video από τον ΣΚΑΪ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.