Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Φέρνει λεφτά στην Ελλάδα το αφεντικό της Gazprom;

Τι σηματοδοτεί η επίσκεψή Μίλερ στη χώρα μας

Το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέει ότι ο CEO της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ έρχεται στην Ελλάδα για να κλείσει τη συμφωνία και να δώσει έως 5 δισ. ευρώ προκαταβολή για τις ανάγκες της χώρας!...



Λίγα μόλις 24ωρα μετά τα δημοσιεύματα περί συμφωνίας με τη Μόσχα για το αέριο που μπορεί να φέρει 3-5 δισεκ. ευρώ στα κυβερνητικά ταμεία, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, αύριο θα μεταβεί στην Αθήνα ο επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ.

Ο Μίλερ θα έχει επαφές τόσο με τον Αλέξη Τσίπρα όσο και με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και στο επίκεντρο θα βρεθούν, φυσικά, θέματα ενεργειακού ενδιαφέροντος.

Η συνάντηση με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης είναι προγραμματισμένη για τις 2, ενώ με τον Έλληνα πρωθυπουργό στις 4 το μεσημέρι.

Η επίσκεψη του επικεφαλής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού, έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία και τις συναντήσεις του με Πούτιν και την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Κεντρικό θέμα των συζητήσεων αποτελεί η προώθηση νέου αγωγού που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο από την Τουρκία μέσω Ελλάδας προς την κεντρική Ευρώπη, θέμα για το οποίο πηγές του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ανέφεραν ότι είναι ορατή η προοπτική υπογραφής άμεσα κατ' αρχήν συμφωνίας με τη ρωσική πλευρά.

Η επένδυση για την κατασκευή του ελληνικού τμήματος του αγωγού εκτιμάται στα 2 δισ. ευρώ, η δε υλοποίηση του έργου θα οδηγήσει στη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, καθώς και στην ανάπτυξη ανταγωνισμού, τη γεωπολιτική αναβάθμιση και τη βελτίωση της ασφάλειας εφοδιασμού για την ελληνική αγορά.

Στην ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνονται ακόμη η συμμετοχή ρωσικών εταιριών στις έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και το νότιο Κρητικό πέλαγος, καθώς και η υφιστάμενη σύμβαση ΔΕΠΑ - Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.