Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Πλημμύρισε πτώματα η Μεσόγειος, απ'τη Ρόδο έως την Μάλτα [video - εικόνες]

Γροθιά στο στομάχι οι εικόνες

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε έκκληση για βοήθεια από έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε ένα πλοιάριο στο οποίο επιβαίνουν περισσότεροι από 300 μετανάστες, οι οποίοι...




προσπαθούσαν να διασχίσουν τη Μεσόγειο.

"Ο ΔΟΜ στη Ρώμη μόλις έλαβε μια έκκληση για βοήθεια από ένα πλοίο που βρίσκεται στα διεθνή ύδατα. Υπάρχουν τρία πλοία. Ο άνθρωπος που έκανε την έκκληση δήλωσε ότι περισσότεροι από 300 άνθρωποι επιβαίνουν στο πλοίο του, το οποίο βυθίζεται", πρόσθεσε ο διεθνής οργανισμός.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τουλάχιστον 20 από τους μετανάστες που βρίσκονται στο ίδιο πλοιάριο με αυτόν είναι νεκροί.

Ο ΔΟΜ επεσήμανε ότι υπάρχουν τρία πλοία που μεταφέρουν μετανάστες δίπλα δίπλα στη Μεσόγειο, όμως πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει ακριβώς σε ποια ύδατα πλέουν.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, το λιμενικό «δεν διαθέτει τα μέσα για να τους διασώσει αυτή τη στιγμή», καθώς υπάρχει έλλειψη πόρων εξαιτίας της βύθισης ενός άλλου πλοίου νωρίς χθες Κυριακή στα ανοικτά της Λιβύης, από το ναυάγιο του οποίου αγνοούνται εκατοντάδες άνθρωποι.

Όπως σημείωσε ο ΔΟΜ, «το λιμενικό είναι πιθανό να προσπαθήσει να στείλει εμπορικά πλοία» προς το σημείο όπου βρίσκεται το πλοιάριο που βυθίζεται. Κάτι που δεν θα είναι εύκολο, διότι, όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός, κάποια εμπορικά πλοία «δεν επιθυμούν να συνεργαστούν».

Ναυάγιο στη Ρόδο

Η Ρόδος έγινε το πρωί της Δευτέρας η ελληνική Λαμπεντούζα: δουλεμπορικό με 100 μετανάστες ναυάγησε ανοιχτά του νησιού και τρεις άνθρωποι, ανάμεσα τους ένα παιδί 4 ετών δεν επέζησαν.

Οι φωτογραφίες από το ναυάγιο ανοιχτά της Ρόδου δεν είναι δυνατόν να περιγραφούν. Πως να περιγράψεις τη στιγμή που απλοί πολίτες έπεσαν στη θάλασσα για να σώσουν όσους μπορούσαν αλλά κατέληξαν να γυρίζουν στη στεριά με ένα νεκρό παιδί στην αγκαλιά τους;

Πως να περιγράψει το ύφος της κατάκοπης γυναίκας που μεταφέρεται υποβασταζόμενη στη στεριά με την απόγνωση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της. Φωτογραφίες γροθιά στο στομάχι.




Η ΡΟΔΙΑΚΗ κατέγραψε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του ναυαγίου αυτού, την αγωνία των ανθρώπων που επέβαιναν στο σκάφος και τις κραυγές απόγνωσης των μικρών παιδιών και των μανάδων τους που απεγνωσμένα καλούσαν σε βοήθεια για να βγουν στη στεριά.



Οι διασώστες με τους λιμενικούς, έδωσαν μάχη για πάνω από μία ώρα για να μπορέσουν να βγάλουν με ασφάλεια τον κόσμο από την θάλασσα.

Στο νοσοκομείο της Ρόδου έχουν μεταφερθεί συνολικά 23 άτομα που έχουν τραυματιστεί στο ναυάγιο και οι υπόλοιποι μεταφέρονται σταδιακά με μέριμνα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.













Τα πτώματα 24 μεταναστών έφτασαν στη Μάλτα - κλειδωμένοι στο αμπάρι

Τα πρώτα πτώματα 24 προσφύγων που πνίγηκαν στο τραγικό ναυάγιο, έφτασαν στη Μάλτα με το πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής Gregoretti και μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο προκειμένου να γίνει η νεκροψία-νεκροτομή.

Την ίδια ώρα, οι 28 επιζήσαντες μεταφέρονται με ένα ιταλικό φορτηγό πλοίο και αναμένεται να φτάσουν στην Ιταλία αργότερα τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, τουλάχιστον 700 άνθρωποι έχουν βρει τραγικό θάνατο όταν ναυάγησε το δουλεμπορικό που τους μετέφερε από τη Λιβύη. Ωστόσο, Ιταλοί εισαγγελείς, που βασίζονται σε μαρτυρία ενός επιζήσαντα, λένε ότι στο σκάφος ενδέχεται να επέβαιναν ακόμη και 950 άτομα!

Ο πρόσφυγας από το Μπαγκλαντές, που επέζησε της απίστευτης ναυτικής τραγωδίας, είπε στις αρχές ότι οι δουλέμποροι είχαν κλειδώσει στα αμπάρια του πλοίου εκατοντάδες μετανάστες...


Ανατριχιαστικές οι πρώτες εικόνες από το σημείο της τραγωδίας


Είναι οι πρώτες εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα από το πολεμικό ναυτικό και την ακτοφυλακή της Ιταλίας. Μικρές βάρκες με λίγους μόνο μετανάστες φαίνεται πως είναι ότι απέμεινε από το σαπιοκάραβο.


Δυστυχώς τα πρώτα στοιχεία από τους διασωθέντες προκαλούν ανατριχίλα.
Μιλούν για τουλάχιστον 900 ψυχές στοιβαγμένες στο πλοίο. "Ήμασταν 950" λέει κάποιος. Εκείνος κατάφερε να σωθεί. Άλλοι όχι. Κυρίως εκείνοι που οι δουλέμποροι είχαν κλείσει στ' αμπάρια.
Δυστυχώς όπως λένε οι διασωθέντες, 28 όλοι και όλοι, ανάμεσα στους μεγάλους υπήρχαν και τουλάχιστον 50 παιδιά.


Ακόμη κανένα παιδί δεν έχει εντοπιστεί σώο...
Η τραγωδία είναι ανείπωτη και τα πρώτα πλάνα από τη νέα τραγωδία, τη μεγαλύτερη στην ιστορία εάν επαληθευτούν οι φόβοι, σοκάρουν.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.