Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Επικοινωνία Τσίπρα με Γιούνκερ και Ολάντ για τη διαπραγμάτευση


Μετά την επικοινωνία Τσίπρα-Γιούνκερ, κατά την οποία συζητήθηκαν συνταξιοδοτικό και εργασιακά, ο Πρωθυπουργός συνομίλησε και με τον Γάλλο Πρόεδρο....



Τηλεφωνικές συνομιλίες τόσο με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όσο και με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, είχε διαδοχικά σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συζητηθεί η πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών.

Κατά την επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, καταγράφηκε η πρόοδος που έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες στις συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδος και των εταίρων της πάνω στο ζήτημα της αναλυτικής δέσμης μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση, ενώ τέθηκαν επί τάπητος το συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά.

Αντίστοιχα, η συζήτηση Τσίπρα-Ολάντ έγινε σε πολύ καλό κλίμα και επιβεβαιώθηκε η θέληση και των δύο πλευρών για μια αμοιβαία επωφελή λύση, όπως επισήμαναν κυβερνητικές πηγές.

Τα ίδια στελέχη σημείωσαν ότι «μέσω της κοινής δήλωσης του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τοποθετήθηκε με σαφήνεια τόσο στο θέμα της ρύθμισης της αγοράς εργασίας όσο και σε αυτό του συνταξιοδοτικού συστήματος».

Όπως ανέφεραν, υποστηρίζει:

- Ένα σύστημα συλλογικών διαπραγματεύσεων κατά τα βέλτιστα ευρωπαϊκά πρότυπα,
-Ως βασικό στόχο του συνταξιοδοτικού συστήματος την αποφυγή της φτώχειας της τρίτης ηλικίας.

«Ευελπιστούμε ότι το νηφάλιο μήνυμα του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εισακουστεί από όλες τις πλευρές», υπογράμμισαν οι πηγές του Μαξίμου και παρέθεσαν και την κοινή δήλωση των τριών θεσμών για τις διαπραγματεύσεις.

«Κοινός μας στόχος είναι να βοηθήσουμε την Ελλάδα να επιτύχει χρηματοοικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη», αναφέρουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και υπογραμμίζουν πως «και οι τρεις θεσμοί εργάζονται σκληρά για να επιτύχουν απτή πρόοδο έως τις 11 Μαΐου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.