Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Τα γεγονότα... σαν σήμερα, 2 Ιουλίου


Σαν σήμερα, 2 Ιουλίου 1944 – Πολιτική κρίση Καΐρου (1944): Ο Πρωθυπουργός της ελληνικής ελεύθερης κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου εισηγείται με τηλεγράφημά του προς τη βρετανική κυβέρνηση την αναγκαιότητα παρουσίας βρετανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα...




Σαν σήμερα το 1977 το Βερμόντ γίνεται η πρώτη Πολιτεία της Αμερικής που προχωρεί στην κατάργηση της δουλείας.

1494 - Η Ισπανία επικυρώνει τη Συνθήκη της Τορδεσίγιας.

1860 – Ιδρύεται η πόλη Βλαδιβοστόκ στη Ρωσία.

1912 – Ελλάς, Βουλγαρία και Σερβία δημιουργούν συμμαχία ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

1944 – Πολιτική κρίση Καΐρου (1944): Ο Πρωθυπουργός της ελληνικής ελεύθερης κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου εισηγείται με τηλεγράφημά του προς τη βρετανική κυβέρνηση την αναγκαιότητα παρουσίας βρετανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα κατά την επικείμενη απελευθέρωση προς αποτροπή ορατού εμφυλίου πολέμου.

1974 – Ελλάδα: Στρατοδικείο των Ιωαννίνων καταδικάζει 27 μέλη της οργάνωσης "Άρης Βελουχιώτης" σε ποινές φυλάκισης μέχρι 10 χρόνια.

1976 – Το Βόρειο και το Νότιο Βιετνάμ, διαιρεμένα από το 1954, επανενώνονται στη Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Βιετνάμ.

1985 – Ο Αντρέι Γκρομίκο γίνεται Πρόεδρος της ΕΣΣΔ και ο Έντβαρντ Σεβαρντνάτζε τον αντικαθιστά στο αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.