Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ποια χρεωκοπία της Ελλάδας; Τα διεθνή χρηματιστήρια κάνουν πάρτι!


Μπορεί η Ελλάδα να πτώχευσε όμως αυτό φαίνεται ότι δεν επηρέασε καθόλου τις διεθνείς αγορές...




Ιδιαιτέρως θετικό ήταν το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, καθώς θεωρήθηκε ότι οι εξελίξεις γύρω από το ελληνικό ζήτημα δείχνουν ότι υπάρχουν περιθώρια να βρεθεί μια λύση αποτρέποντας το αρνητικό σενάριο για την Ευρωζώνη.

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,35% στις 6.609 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 2,16% στις 11.181 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε ανοδικά κατά 1,94% στις 4.883 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 1,51% στις 387,07 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε έως και το +2,2%.

Στο ταμπλό, η Airbus Group ενισχύθηκε κατά 3,7%, καθώς προκρίθηκε σε διαγωνισμό στην Κίνα για την προμήθεια 75 αεροσκαφών A330 έναντι του ποσού των 18 δισ. δολαρίων.

Επίσης, η Osram Licht σημείωσε κέρδη 6,7%, καθώς συνεχή είναι τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με υποψήφιους επενδυτές.

1 σχόλιο:

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.