Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Γιούνκερ: Το "ΟΧΙ" θα επιδεινώσει δραματικά τη θέση της Ελλάδας


Δραματική θα είναι η επιδείνωση της ελληνικής θέσης, αν επικρατήσει το «όχι» στο δημοψήφισμα, υποστήριξε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ...



Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αρνήθηκε να σχολιάσει αν η Κομισιόν θα προτείνει επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, σε περίπτωση επικράτησης του «όχι».

Προειδοποίησε ωστόσο ότι η συνέχιση των διαπραγματεύσεων θα είναι δύσκολη υπόθεση, ακόμη και μετά από ένα «ναι».

«Αν οι Έλληνες ψηφίσουν όχι, η ελληνική θέση αποδυναμώνεται δραματικά. Το πρόγραμμα έχει τελειώσει, δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις σε εξέλιξη, αν οι Έλληνες ψηφίσουν ''όχι'', κάθε άλλο παρά ενισχύουν την ελληνική διαπραγματευτική θέση» δήλωσε ο Γιούνκερ, προσθέτοντας ότι «ακόμη και στην περίπτωση ενός ''ναι'', θα έχουμε δύσκολες διαπραγματεύσεις», ενώ δεν θέλησε να απαντήσει στο αν η Κομισιόν θα προτείνει επανεκκίνηση των διαβουλεύσεων με την Ελλάδα, σε περίπτωση επικράτησης του «όχι».

Το διακύβευμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής είναι στην ουσία η παραμονή ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ, δήλωσε από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξ. Μπετέλ, σημειώνοντας παράλληλα ότι η ΕΕ πρέπει να χτίσει γέφυρες τόσο με την Ελλάδα, όσο και με την Βρετανία που σχεδιάζει δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.