Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

"Κόκκινο" Πογκρόμ από την ΕΣΗΕΑ κατά...«αντιφρονούντων» δημοσιογράφων

Θέλουν... αίμα "αντιφρονούντων" δημοσιογράφων τα Πειθαρχικά Συμβούλια

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΕΗΑ προχώρησε σε διώξεις κατά δημοσιογράφων για το θέμα της κάλυψης του δημοψηφίσματος και εντελώς τυχαία ήταν ΜΟΝΟ όσοι δεν υποστήριξαν με θέρμη το ΟΧΙ!...



Σε μια πρωτοφανή κίνηση που πλήττει βάναυσα την ελευθεροτυπία, την ελευθερία του λόγου και προφανώς αποτελεί απόπειρα φίμωσης όσων δεν πάνε με το κυρίαρχο ρεύμα, το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΕΗΑ προχώρησε σε διώξεις κατά δημοσιογράφων για το θέμα της κάλυψης του δημοψηφίσματος.

Ξυπνώντας μνήμες από μαύρες εποχές, το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων άσκησε πειθαρχικές διώξεις κατά των Ολγα Τρέμη, Γιαννη Πρετεντέρη, Μαρία Σαράφογλου, Μανώλη Καψή, Σταμάτη Μαλέλη, Νίκου Κονιτόπουλου, Κωνσταντίνου Μπογδάνου, Αρη Πορτοσάλτε, Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Χούκλη.

Η συνεδρίαση του Πειθαρχικού της ΕΣΕΗΑ ήταν θυελλώδης, με τους δημοσιογράφους να εγκαλούνται για «παραπλανητικές ειδήσεις», «ψευδείς ειδήσεις», «αντιγραφή των εκβιαστικών θέσεων των ξένων δανειστών»

Να υπενθυμίσουμε ότι ολως συμπτωματικά των διώξεων κατά των δημοσιογράφων έχουν προηγηθεί δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών για «προπαγάνδα» και «παραπληροφόρηση» από τα μέσα στα οποία εργάζονται οι διωκόμενοι δημοσιογράφοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έγκληση στηρίχθηκε σε ένα άρθρο του κανονισμού του Πειθαρχικού περί υπηρέτησης ολιγοπωλίων, ενώ η επιλογή των δημοσιογράφων έγινε έπειτα από προσωπικές εισηγήσεις μελών του Πειθαρχικού! Κάτι σαν Big Brother.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.