Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Τα σενάρια της Deutsche Bank για την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος


Οι αναλυτές της Deutsche Bank έχουν καταστρώσει έναν οδικό χάρτη για το τι μέλλει γενέσθαι σε κάθε πιθανή έκβαση του δημοψηφίσματος...







Με την επικράτηση του “Όχι” οι αναλυτές της Deutsche Bank εκτιμούν:

- Ήπια συμφωνία: Το πιο απίθανο σενάριο είναι οι εταίροι στην ευρωζώνη να προσφέρουν ένα ηπιότερο πρόγραμμα στην Ελλάδα.

- Χρεοκοπία και παραμονή στο ευρώ: Λιγότερο απίθανο σενάριο, στο οποίο η Ελλάδα χρεοκοπία και παραμένει στο ευρώ, χάρις στην απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών από τους εταίρους στην ευρωζώνη, με την ελληνική κυβέρνηση να χρησιμοποιεί μόνο εγχώριους πόρους για τις δημοσιονομικές ανάγκες της χώρας.

- Νέα συμφωνία: Το τρίτο σενάριο είναι αυτό στο οποίο το διογκούμενο οικονομικό και πολιτικό κόστος των κλειστών τραπεζών οδηγεί στην ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, την αντικατάστασή της από μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας και την επίτευξη μιας νέας συμφωνίας με τους πιστωτές.

- Grexit: Εκτιμούμε πως το Grexit και το προηγούμενο σενάριο είναι τα πιο πιθανά, έχοντας περίπου ίσες πιθανότητες. Αξίζει να σημειωθεί πως η πιθανότητα Grexit αυξάνεται όσο μεγαλύτερο είναι το εύρος μίας επικράτησης του “Όχι”. Ακόμη και στην επικράτηση του “Όχι”, το άθροισμα των πιθανοτήτων των τριών προηγούμενων σεναρίων, παραμένει μεγαλύτερο του Grexit.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.