Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Διάγγελμα διχασμού Τσίπρα: Επιμένω στο δημοψήφισμα αλλά... [video]

Τορπίλισε την όποια προσπάθεια συμβιβασμού και συμφωνίας

Με ένα πρωτοφανές διάγγελμα για Πρωθυπουργό χώρας, ο Αλέξης Τσίπρας, βλέπει παντού εχθρούς. Ισχυρίζεται ότι του επιτίθενται οι πάντες χωρίς να αναγνωρίζει ούτε ένα λάθος, από τις εγκληματικές πολιτικές που ακολούθησε. Τη στιγμή που άφησε ανοιχτή την χαραμάδα συμφωνίας, στην αρχή του μηνύματός του, φρόντισε να την κλείσει με μπετό, τορπιλίζοντας και τις τελευταίες ελπίδες, με βαρύγδουπες εκφράσεις όπως "εκβιαστές" κατά των ευρωπαίων...




Την Κυριακή επιλέγουμε αν θα αποδεχθούμε τη συγκεκριμένη συμφωνία ή αν θα διεκδικήσουμε άμεσα μια βιώσιμη λύση, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι σταθερή επίτευξη της κυβέρνησης είναι η συμφωνία με όρους όμως βιωσιμότητας και προοπτικής.

Όπως είπε, μετά την εξαγγελία του δημοψηφίσματος, ήδη έπεσαν στο τραπέζι καλύτερες προτάσεις για το χρέος, ενώ τόνισε ότι αν υπάρξει θετική κατάληξη του Eurogroup «θα ανταποκριθούμε άμεσα».

Διαβεβαίωσε ακόμη ότι «παραμένουμε στο τραπέζι και θα παραμείνουμε μέχρι τέλους, θα είμαστε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και τη Δευτέρα μετά το δημοψήφισμα».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι όχι στο δημοψήφισμα είναι αποφασιστικό βήμα για καλύτερη συμφωνία. «Η λαϊκή βούληση είναι ισχυρότερη από την κυβερνητική» είπε.

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, είναι απαράδεκτο σε αυτήν την Ευρώπη να έχουμε εικόνες ντροπής με κλειστές τράπεζες, ενώ καταλόγισε στους Ευρωπαίους ότι έκλεισαν τις τράπεζες επειδή η κυβέρνηση δίνει τον λόγο στο λαό. «Δεν θα περίμενα ποτέ η δημοκρατική Ευρώπη να μη δώσει χώρο και χρόνο σε ένα λαό να αποφασίσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος στους συνταξιούχους είπε ότι «για να προστατεύσουμε τις δικές σας συντάξεις δίνουμε τη μάχη. Για να προστατεύσουμε το δικαίωμά σας σε αξιοπρεπείς συντάξεις κι όχι ένα απλό φιλοδώρημα δίνουμε τη μάχη τόσο καιρό».

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για τελεσίγραφο από τη μεριά των θεσμών που είχε στόχο την εφαρμογή των εκκρεμοτήτων του μνημονίου, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για το χρέος και τη χρηματοδότηση. Το «όχι» δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη, αλλά επιστροφή στις αξίες της Ευρώπης, υπογράμμισε. «Όχι σημαίνει πίεση ισχυρή για μία συμφωνία κοινωνικά δίκαιη» συμπλήρωσε.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι έχει επίγνωση των δυσκολιών και κάνει ότι μπορεί για να είναι προσωρινές, ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπάρχει σχέδιο για επιστροφή στη δραχμή. «Όσοι διαδίδουν κάτι τέτοιο λένε ψέματα» συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η δημοκρατία δεν είναι πραξικόπημα, χαρακτήρισε πρόσκαιρη την κατάσταση και διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι οι καταθέσεις δεν θα χαθούν «στον βωμό των εκβιασμών». Κλείνοντας, κάλεσε τους πολίτες να πουν «όχι».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.