Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Οριστική ρήξη Λαφαζάνη - ΣΥΡΙΖΑ [video]


Υπέρμαχος του Plan B και της διεθνούς απομόνωσης της χώρας είναι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, που πλέον κόβει κάθε δεσμό με τον Αλέξη Τσίπρα....




Ο αγώνας για το «όχι» συνεχίζεται μέχρι το τέλος, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ένοχο κατεστημένο της χώρας αποθρασύνθηκε και έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ρεβανσισμού ώστε να ζητάει ευθέως να ποινικοποιηθεί το «Plan B» και να αρχίσουν να διώκονται ποινικά όσοι το υποστηρίζουν.

«Αν το κατεστημένο της μνημονιακής υποτέλειας της χώρας, αντί να πληρώσει για την καταστροφή, πιστεύει ότι μπορεί να βγει και από πάνω και να μετατρέψει την Ελλάδα σε μετεμφυλιακή αρένα είναι πικρά γελασμένο» προσθέτει ο κ. Λαφαζάνης.

Το «όχι» του ελληνικού λαού δεν ηττήθηκε ούτε έχει παραδοθεί βορά στη χλεύη των ηττημένων, καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Αριστερής Πλατφόρμας.


Αρχηγική εμφάνιση

Όλα αυτά, στον απόηχο της χθεσινής του αρχηγικής εμφάνισης. Να ανοίξει τώρα η συζήτηση για εθνικό νόμισμα είπε στην ομιλία - δημόσια παρέμβασή του για τα τεκταινόμενα ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην εκδήλωση για τα πέντε χρόνια του iskra.gr, στο γήπεδο του Πανελληνίου.

Καταχειροκροτούμενος και ενώ οι παριστάμενοι φώναζαν εν χορώ «όχι», ο κύριος Λαφαζάνης πολύ χαρούμενος, τόνισε ότι «ο Πανελλήνιος είναι πολύ μικρός για να χωρέσει το όχι».

Ο λαός είπε περήφανα «όχι». Το «όχι» είναι ένα φωτεινό ορόσημο. Αυτό το «όχι» δεν νικήθηκε, συνεχίζουμε για να θριαβεύσει. Για μια Ελλάδα περήφανη και στο κάτω κάτω σοσιαλιστική» είπε ακόμα ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας. Το «όχι» δεν ήταν μια μπόρα κυριακάτικη που πέρασε. Κάνουν λάθος όσοι το νομίζουν αυτό. Δεχόμαστε έναν βρώμικο πόλεμο. Τον έχουν συντονίσει τα ξένα συμφέροντα με τα ξένα μέσα, σε συντονισμό με τα περισσότερα εγχώρια μίντια, πρόσθεσε στην εισαγωγή της ομιλίας του.

Όχι μόνο δεν μετανοιώνουμε ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είμαστε και περήφανοι. Δεν είμαστε για την καρέκλα. Τα υπουργικά συμβούλια δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός, ήταν μέσο. Η στάση με το «όχι», ήταν που ξεκίνησε τον πόλεμο από το κατεστημένο. Δεν τους φοβόμαστε. Όπως μας πολεμάνε, θα τους πολεμήσουμε, τόνισε ο κύριος Λαφαζάνης, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του απευθύνθηκε στο εσωτερικό του κόμματός του, κάνοντας λόγο για «συντροφικά μαχαιρώματα»: «Η στάση αυτή του όχι, προκάλεσε συντροφικά μαχαιρώματα! Αλλά έχω μάθει να μην επιδίδομαι στο σπορ των εσωκομματικών κατηγοριών. Υπονομεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ, όσοι τάσσονται υπέρ των μνημονιακων αρχών. Ποιοι υποσκάπτουν τον πρόεδρο; Εμεις που υποδεικνύουμε ενα δρόμο συμβατό με το προγραμμα της Θεσσαλονίκης ή αυτοι που ανοίγουν ενα δρόμο για τη μνημονιακή μετάλλαξη του κόμματος»;

Όσον αφορά στην έξοδο από το ευρώ, ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, τόνισε ότι δεν μπορεί να μιλάς για διαπραγμάτευση και να μην θέτεις σε αμφισβήτηση τη θέση της χώρας στην Ευρωζώνη, προσθέτοντας ότι σε ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ, θα υπάρξουν «δυσκολίες», κατά την μεταβατική περίοδο. Ο κύριος Λαφαζάνης ζήτησε άμεση εθνικοποίηση των τραπεζών, τάχθηκε κατά των ιδιωτικοποιήσεων και την διερεύνηση των σκανδάλων του ΤΤ και της ΑΤΕ. Τέλος, παρουσία Γλέζου, ο κύριος Λαφαζάνης επεσήμανε πως το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων δεν πρέπει να μπει στην άκρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.