Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Ρεσιτάλ ψευτιάς από τον Τσίπρα: Ποτέ δεν είπα ότι θα σκίσω τα Μνημόνια! [video]

Πολιτική θύελλα και χαμός στο twitter

Χαμός έγινε στο διαδίκτυο αλλά και σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν μίλησε για σκισμένα μνημόνια....



 Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός τόνισε: Πριν από τις εκλογές, εγώ δεν είπα ότι θα σκιστούν τα μνημόνια με έναν νόμο και κανένας δεν το είπε. Δεν υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό "περίπατο στο δάσος", ότι θα είναι όλα εύκολα, τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ αναφέρθηκε στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, την ίδια στιγμή που γινόταν η δύσκολη διαπραγμάτευση.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, απαντώντας στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΚΟΚΚΙΝΟ», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Τσίπρας, εκπροσωπώντας και τον κ. Καμμένο, απευθύνθηκε σήμερα στους συντρόφους του, που τον πολεμούν.

Συνέχισε όμως τα ψέματα και δεν τόλμησε να πει καμία αλήθεια.

Βεβαίως και είχε πει πως “θα καταργήσει το μνημόνιο με ένα άρθρο και ένα νόμο”. Όπως είχε πει πως “θα βαράει τους ζουρνάδες και θα χορεύουν οι αγορές”. Όπως και μετά τις εκλογές είχε πει “τέλος οι αξιολογήσεις, τέλος τα μνημόνια”.

Εμείς ζητάμε μόνο ένα: Να μην κάνει το εσωτερικό πρόβλημα του κόμματός του μείζον πρόβλημα για όλη τη χώρα».

Απολογητικό αλλά ταυτόχρονα και αμετανόητο για τον καταστροφικό απολογισμό του πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησής του χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τη σημερινή ραδιοφωνική του συνέντευξη.

"Για μια ακόμα φορά ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να αποκοιμίσει τον ελληνικό λαό. Εμφανίστηκε απολογητικός αλλά και ταυτόχρονα αμετανόητος για τον καταστροφικό απολογισμό του πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησής του. Του υπενθυμίζουμε ότι δεν βρισκόμαστε στον Ιανουάριο αλλά στα τέλη Ιουλίου με την χώρα χρεοκοπημένη, θυσία στα εσωκομματικά του παιχνίδια" αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε το Ποτάμι, με αφορμή τη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, κατηγορώντας τον ότι δεν αναφέρθηκε καθόλου στα σχέδια Βαρουφάκη και δεν έδωσε απαντήσεις στα καυτά ζητήματα της οικονομίας που θα ενσκήψουν πιο απειλητικά τον Σεπτέμβριο.

«Στις δύο ώρες συνέντευξης του κ.Τσίπρα στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε ούτε μια ερώτηση και δεν ειπώθηκε ούτε μισή λέξη για τα σχέδια Βαρουφάκη για τα IOUs και την επιστροφή στη δραχμή. Μπορεί να είναι το θέμα που συζητά όλη η Ελλάδα και μαζί μας όλος ο κόσμος, όμως το κόμμα και οι δημοσιογράφοι του έχουν άλλες έγνοιες», αναφέρει η ανακοίνωση του Ποταμιού.

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού, συνεχίζει το ίδιο κείμενο, «δεν έδωσε καμία απάντηση στα εκατομμύρια των Ελλήνων που αγωνιούν για την τύχη της χώρας. Τι θα γίνει τον Σεπτέμβρη στην κοινωνία; Τι θα γίνει με τους νέους φόρους; Πώς θα πληρωθούν οι δάσκαλοι για τα σχολεία; Πώς θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία; Πώς θα αποτρέψουμε την εκτίναξη της ανεργίας σε νέα ύψη; Πότε θα αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσε η απόφαση του να κλείσει τις τράπεζες; Πώς θα επιβιώσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις; Αλλά είπαμε όλα αυτά απασχολούν τον κόσμο και ποτέ τα κόμματα (εξουσίας)»

Το Ποτάμι κατηγορεί επίσης τον πρωθυπουργό ότι «προκαλεί την μνήμη των Ελλήνων, με τον ισχυρισμό του ότι «εμείς δεν είπαμε ότι θα σκίζαμε τα μνημόνια», αναφέροντας ότι «όλοι οι υπουργοί του με αυτό το σύνθημα έκαναν καριέρα και ο ίδιος με αυτή την υπόσχεση έγινε πρωθυπουργός».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.