Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

To WiFi πέθανε... ζήτω το LiFi


Το Li-Fi παρουσιάστηκε πριν μερικά χρόνια από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου Χάραλντ Χάας και λειτουργεί όπως το Wi-Fi όμως αντί για ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς, χρησιμοποιεί φως....




Σύμφωνα με τις δοκιμές που έχουν γίνει η μετάδοση των δεδομένων του Li-Fi είναι 100 φορές ταχύτερη από εκείνη του Wi-Fi αφού κατάφερε να “πιάσει” ταχύτητες από 224GB/s ενώ παράλληλα θεωρείται και πιο ασφαλής αλλά και πιο αποδοτική αφού μπορεί και ξεπερνά πιο εύκολα τα εμπόδια μεταξύ πομπού και δέκτη.
 
 
Όπως φαίνεται η πειραματική περίοδος του Li-Fi τέλειωσε και πλέον οι ειδικοί πιστεύουν ότι η τεχνολογία είναι λειτουργική και μπορεί να την χρησιμοποιήσει κάποιος όπως το Wi-Fi κι έτσι στο Ταλίν της Εσθονίας, πολλές εταιρίες έχουν ξεκινήσει και χρησιμοποιούν το Li-Fi στα γραφεία τους και πλέον όλοι περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα της δοκιμής αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.