Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Βγήκαν... χαντζάρια στη Νέα Δημοκρατία - Παραιτήθηκε εν μέρει ο Παπαμιμίκος [video]


Αλαλούμ με τον Πλακιωτάκη....




Αναλαμβάνω το μερίδιο της πολιτικής ευθύνης που μου αναλογεί, δήλωσε ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος, δύο μέρες μετά την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών του κόμματος, λόγω τεχνικού προβλήματος.

Ο κ. Παπαμιμίκος σημείωσε ότι προέχει η ενότητα, η αποφόρτιση του κλίματος και η γρήγορη ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής προέδρου, ενώ συμπλήρωσε ότι από δω και στο εξής κωλύεται να προδερεύει της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Ν.Δ..



Πρόταση μομφής

Ο διευθυντής του Διαγραμματειακού Συντονιστικού Οργάνου της ΝΔ Αλέκος Κόκκαλης, μόλις έγινε γνωστό ότι ο Ανδρέας Παπαμιμίκος κωλύεται και δεν επιθυμεί να είναι πλέον πρόεδρος της ΚΕΦΕ (Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή) ζήτησε να γίνει πρόταση μομφής εναντίον του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης ζήτησε να συλλεγούν υπογραφές από την Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ για να κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον του Ανδρέα Παπαμιμίκου.

Πώς συνδέεται η παραίτηση Παπαμιμίκου με τον ορισμό Πλακιωτάκη;

Η παράιτηση του Ανδρέα Παπαμιμίκου από τη θέση του πάντως μοιάζει να συνδέεται και με τον ορισμό του Γιάννη Πλακιωτάκη ως μεταβατικού προέδρου της ΝΔ, μιας και ο μέχρι πρότινος γραμματέας της γαλάζιας ΚΟ ορίστηκε από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος δεν έχει εκλεγεί πρόεδρος, όπως ορίζει το καταστατικό της ΝΔ στο αρ. 10. Υπό αυτό το πρίσμα, δεν θα πρέπει να αποκλείεται ένα νέο πεδίο αναταραχής, μιας και βουλευτές του κλίματος Τζιτζικώστα είναι πιθανό να αναδείξουν το θέμα στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος. Σύμφωνα με αυτή την ανάγνωση του καταστατικού της ΝΔ, αν δεν οριζόταν ο κ. Πλακιωτάκης, πρόεδρος θα έπρεπε να οριστεί ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος. Πάντως, άλλοι βουλευτές της ΝΔ, μιλώντας στο KoolNews.gr, απέρριπταν την εν λόγω ερμηνεία του καταστατικού ως "προσχηματική".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.