Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Οργή Πούτιν προς Τουρκία: Είστε συνεργάτες των Τζιχαντιστών [videos]

Ανατίναξαν και ρωσικό ελικόπτερο οι Τούρκοι!

Ανατροπή: Ζωντανοί οι δύο Ρώσοι πιλότοι, λένε τώρα τα τουρκικά ΜΜΕ...




Το απόγευμα της Τρίτης, τουρκικά ΜΜΕ, όπως η εφημερίδα «Hurriyet», μετέδωσαν ότι και οι δύο άντρες είναι ζωντανοί και πως αυτή την ώρα καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να μεταφερθούν στην Τουρκία.

Ότι οι πιλότοι του ρωσικού μαχητικού είναι ζωντανοί είπε Τούρκος αξιωματούχος και στο πρακτορείο Reuters, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι τουρκικές μονάδες έλαβαν πληροφορίες πως οι δύο άντρες δεν έχουν πεθάνει και ότι εργάζονται ώστε να παραδοθούν σώοι από τους αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, πληροφορίες που μεταδόθηκαν νωρίτερα ανέφεραν πως ο ένας πιλότος ήταν νεκρός και ο άλλος βρισκόταν στα χέρια των τουρκμενικών ανταρτικών δυνάμεων που πολεμούν κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ στη βόρεια Συρία.

Όμως, λίγο αργότερα, διοικητές των τουρκμενικών δυνάμεων ισχυρίστηκαν ότι πυροβόλησαν και σκότωσαν και τους δύο Ρώσους πιλότους του μαχητικού αεροσκάφους SU-24, υπογραμμίζοντας ότι έχουν στην κατοχή τους και τις δύο σορούς.

«Και οι δύο πιλότοι εντοπίστηκαν νεκροί. Οι σύντροφοί μας άνοιξαν πυρ ενώ εκείνοι βρίσκονταν στον αέρα και τους σκότωσαν πριν προσγειωθούν στο έδαφος», δήλωσε ο Αλπασλάν Τζελίκ, αναπληρωτής διοικητής μιας ταξιαρχίας των τουρκμενικών δυνάμεων σε περιοχή κοντά στο συριακό χωριό Γιαμάντι. Ο ίδιος κρατούσε στα χέρια του, όπως τουλάχιστον υποστήριξε, ένα κομμάτι από το αλεξίπτωτο ενός εκ των πιλότων.

Μάλιστα, στο ίντερνετ κυκλοφορεί ένα σκληρό βίντεο, το οποίο φέρεται να εστάλη από τους ίδιους τους αντάρτες, που υποτίθεται ότι δείχνει το ένα από τα δύο θύματα νεκρό, όμως η αυθεντικότητά του παραμένει υπό αμφισβήτηση.

Προσοχή: Σκληρές εικόνες



Σε μια σκληρή δήλωση, μάλιστα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν χαρακτήρισε την κατάρριψη του ρωσικού Σουκχόι από την Τουρκία πισώπλατη μαχαιριά και κατηγόρησε ευθέως την Άγκυρα ότι χρηματοδοτεί τους τζιχαντιστές του ISIS.

Βίντεο με την κατάρριψη του αεροσκάφους



Οι Τούρκοι, πάντως, επιμένουν πως το μαχητικό προειδοποιήθηκε επί πέντε λεπτά, περισσότερες από δέκα φορές. Σε ανακοίνωση του τουρκικού γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων αναφέρεται ότι το ρωσικό αεροσκάφος τύπου Su 24, στις 09.20 το πρωί, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις, παραβίαζε τον τουρκικό εναέριο χώρο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που κάνει λόγο για δέκα προειδοποιήσεις, το αεροσκάφος καταρρίφθηκε στις 09.24 από δύο τουρκικά μαχητικά τύπου F 16, στην περιοχή Γιαγιλάνταγ της Αντιόχειας, με βάση τους κανόνες εμπλοκής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Πάντως το επιτελείο αναφέρεται σε «άγνωστης εθνικότητας αεροσκάφος».

Η τουρκική προεδρία ανακοίνωσε ότι «ένα ρωσικό μαχητικό Su-24 καταρρίφθηκε σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, αφού παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο παρά τις προειδοποιήσεις», ενώ η τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ υποστηρίζει πως η εντολή για την κατάρριψη δόθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού και ο τηλεοπτικός σταθμός Χαμπέρ Νιους, το αεροσκάφος φαίνεται να γίνεται μια πύρινη «σφαίρα» και να χάνει ύψος με ιλιγγιώδη ταχύτητα, ενώ συντρίβεται στην κορυφή ενός λόφου, στο έδαφος της Συρίας, με μαύρους καπνούς να υψώνονται αμέσως μετά.

Οι δύο πιλότοι, σύμφωνα με το CNN Turk, πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν ενεργοποιώντας τα αλεξίπτωτά τους.

Εν τω μεταξύ, οι τουρκόφωνοι αντάρτες της Συρίας έδωσαν στη δημοσιότητα νέο βίντεο στο οποίο δείχνουν να χτυπούν με πύραυλο ελικόπτερο της Ρωσίας το οποίο είχαν καταφέρει να πλήξουν νωρίτερα υποχρεώνοντας τους πιλότους του σε αναγκαστική προσγείωση. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά οι επιβάτες πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.