Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ για τα επεισόδια: Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε κίνδυνο


Η οργή των Ελλήνων αγροτών… ξέσπασε στην Αθήνα, γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ σχολιάζοντας τα επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στην «καρδιά» της πρωτεύουσας....

Η κατάληψη της Αθήνας από τους αγρότες θα διαρκέσει δύο ημέρες, αναφέρουν δημοσιεύματα επισημαίνοντας ότι, οι αγρότες από την Κρήτη έχουν έρθει με την γκλίτσα στο χέρι για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη μεταρρύθμιση για το φορολογικό. 

Στο επίκεντρο της προσοχής των διεθνών ΜΜΕ βρίσκονται τα επεισόδια μεταξύ αγροτών και αστυνομικών με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel να επισημαίνει πως η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε κίνδυνο καθώς οι αγροτικές κινητοποιήσεις έχουν γίνει βίαιες. 

«Aγρότη, πολέμα. Σου πίνουνε το αίμα», είναι το σύνθημα των Ελλήνων αγροτών που έχουν ξεχυθεί στην Αθήνα για να διαδηλώσουν ενάντια στη φορολογική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση Τσίπρα, επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Το δημοσίευμα προσθέτει: «Τρακτέρ μπλοκάρουν τους δρόμους, οι αγρότες κυνηγούν τους αστυνομικούς με την γκλίτσα, οι διαμαρτυρίες ενάντια στις κοινωνικές περικοπές γίνονται βίαιες. Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε κίνδυνο».



 


Την ίδια ώρα, με ζωντανή ανταπόκριση από τη Βουλή ενημερώνει τους αναγνώστες του το ρωσικό δίκτυο Russia Today καταγράφοντας τη μαζική συγκέντρωση αγροτών στην Αθήνα που διαμαρτύρονται κατά της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, αλλά και το φορολογικό.

«H οργή των Ελλήνων αγροτών κέρδισε στην Αθήνα», γράφει στην ιστοσελίδα του το βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο «7sur7».



Αγρότες από την Κρήτη προσπάθησαν σήμερα να καταλάβουν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην φορολογική μεταρρύθμιση, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η αστυνομία δέχθηκε πέτρες, ντομάτες και σάπια τρόφιμα. Η κατάληψη της πρωτεύουσας θα διαρκέσει δύο ημέρες, σύμφωνα με τους διαδηλωτές, επισημαίνει το βελγικό δίκτυο.
 




Την ίδια στιγμή, η γαλλική εφημερίδα La Croix με τίτλο της «Στην Αθήνα οι αγρότες κατά της φορολογικής μεταρρύθμισης», καταγράφει τις διαμαρτυρίες των αγροτών.

Περίπου δύο χιλιάδες αγρότες άνοιξαν το «χορό» των διαδηλώσεων στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν κατά της μεταρρύθμισης για το φορολογικό που απαιτούν οι πιστωτές της Ελλάδας, γράφει η γαλλική εφημερίδα La Croix.



Με την γκλίτσα, το σύμβολο των αγροτών της Κρήτης, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου συγκρούστηκαν με αστυνομικούς, προσθέτει το δημοσίευμα.

Παράλληλα, το βελγικό δίκτυο Sudinfo.be, επισημαίνει πως οι αγρότες συρρέουν στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη φορολογική μεταρρύθμιση, γράφει το βελγικό δίκτυο Sudinfo.be.

Ωστόσο, οι εικόνες από το κέντρο της Αθήνας με τις συγκρούσεις ανάμεσα σε αγρότες και αστυνομικούς ταξιδεύουν μέχρι τις ΗΠΑ, αλλά φτάνουν και στην Αίγυπτο και την Αυστραλία.

Η εφημερίδα Washington Post σε δημοσίευμα με τίτλο «Οι Έλληνες αγρότες συγκρούονται με την αστυνομία στις διαδηλώσεις για τις συντάξεις», αναφέρει ότι περίπου 800 αγρότες από την Κρήτη έφτασαν με πλοία στην Αθήνα και πραγματοποίησαν πορεία έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ αργότερα πραγματοποίησαν και ρίψη τοματών. Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, έπειτα από λίγη ώρα οι τόνοι οξύνθηκαν, με αποτέλεσμα η αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος των αγροτών, που πετούσαν πέτρες και έκαιγαν κάδους απορριμμάτων.

Την ίδια στιγμή, οι New York Times εξηγούν σε δημοσίευμά τους ότι κατά των μεταρρυθμίσεων του συνταξιοδοτικού έχουν ταχθεί πολλές διαφορετικές επαγγελματικές ομάδες, όπως δικηγόροι, καλλιτέχνες, μηχανικοί, οδοντίατροι και άλλοι εργαζόμενοι.

Το κείμενο επισημαίνει πως σήμερα οι αγρότες με λεωφορεία και τρακτέρ από τα βόρεια και τα νότια της χώρας έφτασαν στην Αθήνα για την μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα της Παρασκευής.
 
Το αραβικό δίκτυο Ahram από την άλλη, με φωτογραφία που απεικονίζει τους αγρότες να κρατούν γκλίτσες και να επιτίθενται σε διμοιρία των αστυνομικών, γράφει για τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.





Όσο για την αυστραλιανή ενημερωτική ιστοσελίδα News.com.au σε δημοσίευμά της γράφει για «οργισμένους αγρότες που συγκρούονται με την αστυνομία στην Αθήνα».

*protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.