Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Τώρα κάνουν διάλογο! Βούτσης: Σε διακομματική ασφαλιστικό και φορολογικό


Νερό στο κρασί της φαίνεται πως βάζει η κυβέρνηση μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση κατά του ασφαλιστικού που για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια "ένωσε" όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις...



 Ήδη ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σε συνάντηση με τους συνδικαλιστές, πρότεινε να ξεκινήσει άμεσα διακομματικός διάλογος και διαβούλευση με όλους τους φορείς για ασφαλιστικό και φορολογικό.
«Άμεσα να ξεκινήσει ο διάλογος και η διαβούλευση του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου στις δύο υφιστάμενες κοινοβουλευτικές Διαρκείς Επιτροπές της Βουλής με όλους τους φορείς…» είναι η πρόταση που έκανε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κατά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Πέμπτης (04.02.2016) με τους επικεφαλής των συνδικαλιστικών ενώσεων και οργανώσεων.

Παραλαμβάνοντας από τους συνδικαλιστές το ψήφισμα της σημερινής γενικής απεργίας, ο πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε πολλές φορές ότι εισηγείται «άμεσα» να αρχίσει ένας θεσμικός κοινοβουλευτικός διάλογος μεταξύ των κομμάτων και όλων των φορέων στις αρμόδιες Επιτροπές Κοινωνικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου σε σχέση με τα δύο επίμαχα νομοσχέδια.

Ο κ. Νίκος Βούτσης, μάλιστα, ανέφερε στους συνδικαλιστές, πως ο κοινοβουλευτικός αυτός διάλογος θα πρέπει να ξεκινήσει «αύριο… μεθαύριο…», έχοντας «ως βάση τις κυβερνητικές προτάσεις….» και να διεξαχθεί παράλληλα με την διαπραγμάτευση των υπουργών με τους θεσμούς.

Η απάντηση από τους επικεφαλής των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων ήταν «ναι, στο διάλογο και αυτή τη διαβούλευση» αλλά «να αποσυρθούν οι προτάσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό της κυβέρνησης και να ξεκινήσει από μηδενική βάση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.