Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Απορρίφθηκε η μήνυση που είχε καταθέσει ο Ρώσος μπλόγκερ σε βάρος του Πούτιν


Ο Ναβάλνι είχε καταθέσει μήνυση στο δικαστήριο Τβέρσκοϊ της Μόσχας, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει "σύγκρουση συμφερόντων" επειδή ο Πούτιν έδωσε εντολή για τη χορήγηση 1,75 δισεκ. δολαρίων στον όμιλο πετροχημικών Sibur...



Ρωσικό δικαστήριο απέρριψε σήμερα τη μήνυση που είχε καταθέσει ο μπλόγκερ Αλεξέι Ναβάλνι εναντίον του Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποίο κατηγορούσε για "παραβίαση του νόμου περί καταπολέμησης της διαφθοράς", με το σκεπτικό ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας χαίρει ασυλίας, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti.

Ο Ναβάλνι είχε καταθέσει μήνυση στο δικαστήριο Τβέρσκοϊ της Μόσχας, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει "σύγκρουση συμφερόντων" επειδή ο Πούτιν έδωσε εντολή για τη χορήγηση 1,75 δισεκ. δολαρίων στον όμιλο πετροχημικών Sibur. Ένας από τους μετόχους του ομίλου, σύμφωνα πάντα με τον Ρώσο αντιφρονούντα, είναι παντρεμένος με μια από τις κόρες του προέδρου.

"Με βάση το άρθρο 91 του ρωσικού Συντάγματος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Ρωσίας χαίρει ασυλίας" έκρινε η δικαστής Τατιάνα Μολίτβινα.

Ο Ναβάλνι κατηγορεί εδώ και χρόνια τη ρωσική ελίτ για διαφθορά. Τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης πάντως γενικά αγνοούν τις αποκαλύψεις του.

Σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου, είπε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του. "Η αλήθεια είναι με το μέρος μας. Ο καθένας (ακόμη και αν υποστηρίζει τον Πούτιν) θα συμφωνούσε στο γεγονός ότι εδώ υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων", έγραψε στο μπλογκ του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.