Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Δολοφονική επίθεση σε βάρος δημοσιογράφου από αναρχικούς στην πορεία [εικόνες]


Υποκριτική ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ, που αφού στοχοποίησε εδώ και μήνες τους δημοσιογράφους, τώρα κάνει λόγο για χτύπημα κατά της ελευθεροτυπίας...




Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Πέρρος την ώρα που έκανε τη δουλειά του.

Ο δημοσιογράφος βρισκότα στη συμβολή των οδών Πατησίων και Πανεπιστημίου όταν ομάδα αναρχικών τον πλησίασε και τον ρώτησε: είσαι δημοσιογράφος; Κι όταν εκείνος απάντησε καταφατικά άρχισαν να τον χτυπούν με μανία, με κοντάρια, γροθιές και κλωτσιές.

“Ομάδα αγνώστων κουκουλοφόρων επιχείρησε δολοφονική επίθεση στο δημοσιογράφο του «Αθήνα 9,84» κι ενώ λίγα μέτρα από το σημείο της επίθεσης βρισκόταν παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να αποτραπεί το περιστατικό”, τονίζει στην ανακοίνωσή της η διοίκηση του ραδιοφωνικού σταθμού "Αθήνα 9,84" στον οποίο εργάζεται.
Υπογραμμίζει πως “δεν αρκείται στην καταδίκη της επίθεσης. Ζητά από τους αρμόδιους πειστικές εξηγήσεις για την στάση της Αστυνομίας αλλά και για τις οφειλόμενες από μέρους τους ενέργειες για τον εντοπισμό των δραστών”.

“Όποιοι πιστεύουν ότι με φασίζουσες ενέργειες θα αποτραπεί η ελεύθερη άσκηση της δημοσιογραφίας, κάνουν τεράστιο λάθος”,  σημειώνει ο «Αθήνα 9,84».

ΕΣΗΕΑ: Δολοφονική επίθεση

Με ανακοίνωση της η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών καταδικάζει το γεγονός, αναφέροντας:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη δολοφονική επίθεση από «άγνωστους», μέχρι στιγμής δράστες, που δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι ο συνάδελφος Δημήτριος Πέρρος, συντάκτης αστυνομικού ρεπορτάζ, συμβασιούχος του «Αθήνα 9,84», που κάλυπτε το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Οι άγνωστοι που τον πλησίασαν στην οδό Πανεπιστημίου τον ρώτησαν πρώτα αν είναι δημοσιογράφος και μόλις εκείνος απάντησε καταφατικά άρχισαν να τον χτυπούν με καδρόνια, με θεατές αστυνομικές δυνάμεις.
Το χτύπημα που δέχθηκε από πίσω στο κεφάλι και στην πλάτη είναι αποκαλυπτικό για τις προθέσεις των δραστών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και το πρόσωπο και να μεταφερθεί από άλλους συναδέλφους στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου και νοσηλεύεται.
Η κλιμάκωση αυτή των επιθέσεων, εκτός από την ανάδειξη των κινδύνων που ελλοχεύουν σε κάθε περίπτωση για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, δύσκολα μπορεί να αποσυνδεθεί από την επιλογή στοχοποίησης των δημοσιογράφων.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη συμπαράστασή του στον συνάδελφο και καλεί την κυβέρνηση και τα κόμματα να καταδικάσουν αμέσως την άνανδρη και δολοφονική απόπειρα.
Η ΕΣΗΕΑ έχει ήδη καταγγείλει ότι στις επιλογές του ασφαλιστικού νομοσχεδίου είναι η υποταγή της ενημέρωσης.
Η επίθεση όμως την ώρα της παλλαϊκής διαμαρτυρίας και για αυτή την επιλογή δείχνει ότι κάποιοι ίσως θέλουν να τελειώνουν και με τους δημοσιογράφους.
Θα μας βρουν απέναντι σε όλα…

Καταδίκη απο τα κόμματα

"Καταδικάζουμε απερίφραστα την σημερινή επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Δ. Πέρρου. Τέτοιου είδους τραμπουκισμοί εναντίον λειτουργών της ενημέρωσης πλήττουν την ελευθεροτυπία", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. 
"Οι λίγοι γνωστοί άγνωστοι με τις κουκούλες, διέλυσαν την έκφραση αγανάκτησης των πολλών. Καταδικάζουμε απερίφραστα τα σημερινά θλιβερά επεισόδια. Όπως πάντα, άλλωστε,  Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο δημοσιογράφο που χτυπήθηκε και του ευχόμαστε να γίνει γρήγορα καλά", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Κουμουτσάκος.
"Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε απόπειρα φίμωσης και τρομοκρατίας του Τύπου. Η άνανδρη επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου του "Αθήνα 9,84" Δημήτρη Πέρρου, αποτελεί ένα ακόμα δείγμα τυφλής βίας που απειλεί την Δημοκρατία μας. Είναι χρέος όλων μας να υπερασπιστούμε την κοινωνική Ειρήνη", υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης.
Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση σε βάρος του δημοσιογράφου Δ. Πέρρου, σημειώνοντας ότι «τέτοιες ενέργειες στόχο έχουν τον εκφοβισμό του λαού και τη συκοφάντηση των λαϊκών αγώνων και κινητοποιήσεων, ιδιαίτερα σε μια μέρα όπως η σημερινή που ο λαός συμμετείχε μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα».
«Άλλος ένας δημοσιογράφος, ο Δημήτρης Πέρρος δέχθηκε τραμπούκικη επίθεση την ώρα που κάλυπτε τις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις», τονίζει το Ποτάμι.
«Είναι η πολλοστή φορά που κάποιος εργαζόμενος σε ΜΜΕ γίνεται στόχος. Είναι προφανές ότι επιδίωξη των δραστών είναι η τρομοκράτηση των δημοσιογράφων και η φίμωση της ελευθερίας του Τύπου. Είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών πολιτών να καταδικάσουν και να απομονώσουν τέτοιες συμπεριφορές», καταλήγει το Γραφείο Τύπου του Ποταμιού.
Εκ μέρους των ΑΝΕΛ, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη τονίζει ότι «η τραμπούκικη επίθεση κουκουλοφόρων στον ρεπόρτερ του «Αθήνα 9.84» Δημήτρη Πέρρο, που κάλυπτε τις απεργιακές κινητοποιήσεις, είναι δείγμα μιας άκρως εγκληματικής και φασιστικής συμπεριφοράς, την οποία οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε απερίφραστα.  Τέτοιου είδους ενέργειες συνιστούν πλήγμα κατά της ελευθερίας του Τύπου και προβοκάτσια σε βάρος των κινητοποιήσεων και της γνήσιας έκφρασης του λαϊκού αισθήματος. Στο δημοσιογράφο εκφράζουμε την ολόψυχη συμπαράστασή μας».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.