Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Κομμένη στα… τέσσερα η Ελλάδα


Κομμένη στα… τέσσερα βρίσκεται η χώρα, καθώς οι αγρότες, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους εναντίον της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, έχουν «κλείσει» τόσο την κοιλάδα των Τεμπών, όσο και την εθνική οδό Τρίπολης - Κορίνθου...



Οι αγρότες της Θεσσαλίας έχουν διακόψει την κυκλοφορία στα Τέμπη από τις 12.00 το μεσημέρι, με τον αποκλεισμό να διαρκεί έως τις 12.00 το μεσημέρι της Κυριακής. Ωστόσο, πρόθεση των αγροτών είναι η κίνηση στην εθνική οδό να επιτραπεί για λίγες ώρες και να αποκοπεί εκ νέου η κυκλοφορία.

Επ’ αόριστον αποκλεισμό της εθνικής οδού Κορίνθου – Τρίπολης αποφάσισαν και οι συνάδελφοί τους στην Κόρινθο, οι οποίοι από τις 6.00 το απόγευμα έχουν κλείσει τον δρόμο, στο ύψος της Νεστάνης. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού – παράκαμψη δηλαδή, 80 χιλιομέτρων.

Με το βλέμμα στη... Βουλή

Οι αγρότες βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας ολοκληρωμένων προτάσεων που θα καταθέσουν προς συζήτηση και έχουν την προσοχή τους στραμμένη στην ερχόμενη Τρίτη, όταν και θα συνεδριάσει στη Βουλή διακομματική επιτροπή - αίτημα άλλωστε το οποίο είχαν οι ίδιοι θέσει - προκειμένου να εξετάσει τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Οι αγρότες σκοπεύουν να δώσουν το "παρών" στη συζήτηση, ενώ επιθυμούν - εκτός από την κυβέρνηση - και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάρουν ξεκάθαρη θέση σχετικά με τα αιτήματα τους. Από την εξέλιξη της συγκεκριμένης συζήτησης θα εξαρτηθεί και η παραπέρα στάση που θα τηρήσουν.

Νέα έκκληση από τον Ευ. Αποστόλου

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου κάλεσε εκ νέου τους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου σε θεσμικό και ουσιαστικό διάλογο, δηλώνοντας την κατηγορηματική βούληση τόσο της Βουλής όσο και της κυβέρνησης, καθώς και του ιδίου του Πρωθυπουργού.

Ανέφερε δε, ότι η Βουλή έχει θεσμικές επιτροπές όπου μπορεί να γίνει ακόμη και διακομματικός διάλογος, όπως οι ίδιοι οι αγρότες ζητούν. Όπως παρατήρησε, η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου μπορεί να συνεδριάσει και ν’ ακούσει τους αγρότες. Τους κάλεσε να ορίσουν εκπροσώπους του και να προσέλθουν στο διάλογο στην Επιτροπή όπου όλα τα κόμματα εκπροσωπούνται και θα είναι παρούσα και η κυβέρνηση για να τους ακούσει. Υπογράμμισε δε ότι όποτε οι ίδιοι το κρίνουν σκόπιμο ο Πρωθυπουργός τους περιμένει.

Σύσκεψη αγροτών στη Νίκαια

Στο κείμενο που επεξεργάζονται οι αγρότες το οποίο απευθύνεται προς τον Αλ. Τσίπρα και κοινοποιείται προς τον πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα του Κοινοβουλίου περιλαμβάνονται συγκεκριμένες και λεπτομερείς προτάσεις για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής. Το κείμενο, ολοκληρωμένο, αναμένεται να δοθεί στην δημοσιότητα εντός της ημέρας.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων ετοιμάζεται εξάλλου για την πανελλαδική συνάντηση εκπροσώπων των μπλόκων στις 12 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας, συνάντηση η οποία κρίνεται κρίσιμη, καθώς στις προθέσεις των αγροτών είναι να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες τις πιέσεις προς την κυβέρνηση και, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Πανελλαδικής, να μην αφήσουν την κυβέρνηση σε «χλωρό κλαρί».

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί εκπρόσωποι μπλόκων από όλη την χώρα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, όπως τονίζουν οι διοργανωτές, καθώς το ζητούμενο είναι να υπάρξει γενικός συντονισμός δράσεων.

πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.