Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Μουσείο πλέον το διαμέρισμα του Τζίμι Χέντριξ στο Λονδίνο


Ήταν και συνεχίζει να είναι ένας θρύλος...



 Είτε όταν έπαιζε σε μπαρ της Νέας Υόρκης, είτε όταν μετακόμισε στο Λονδίνο το 1966 για να δημιουργήσει τη μπάντα του και να κυκλοφορήσει το album του Are You Experienced? ο γεννημένος στο Σιάτλ, μάστορας της κιθάρας ανάμεσα σε άλλα, Τζίμι Χέντριξ είναι κομμάτι της πολιτιστικής ιστορίας του 20ου αιώνα. Πλέον, από τις 10 Φεβρουαρίου μπορούμε όλοι να ζήσουμε λίγο σαν εκείνον καθώς το διαμέρισμα που διατηρούσε στην Brook Street είναι ένα μουσείο, επισκέψιμο στο ευρύ κοινό.
Εδώ, στον αριθμό 23 της οδού στο κεντρικό Λονδίνο, ο Χέντριξ έζησε και δούλεψε τα χρόνια των μεγάλων επιτυχιών του. Το διαμέρισμα αποκαταστάθηκε ώστε να είναι ακριβώς όπως ήταν τη δεκαετία του ’60 που μεσουράνησε ο μουσουργός και είναι μέρος του διπλού μουσείου Handel & Hendrix, που είναι αφιερωμένο σε δύο καινοτόμους μουσικούς, που ήταν γείτονες με δύο αιώνες διαφορά.

2016 02 08T121446Z 2043026098 LR2EC280Y0BCP RTRMADP 3 BRITAIN ENTERTAINMENT

Τα περσικά χαλιά στο πάτωμα είναι γεμάτα από τις χειρόγραφες σημειώσεις του, η ακουστική κιθάρα που βρισκόταν μόνιμα δίπλα από το κρεβάτι είναι εδώ, το αγαπημένο του ροζέ κρασί Mateus μοιάζει έτοιμο να σερβιριστεί.
Το διαμέρισμα ανήκει σε κτιριακό συγκρότημα του Κληροδοτήματος του Ιδρύματος Χέντελ και όλοι όσοι έζησαν τον Χέντριξ έδωσαν τις συμβουλές τους για μία όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματικότητα διαρρύθμιση. Εδώ ζούσε ο Τζίμι Χέντριξ με την τότε σύντροφο του, Κάθι Έτσινχαμ, το 1968 και είχε το πλεονέκτημα ότι δεν υπήρχαν γείτονες για να ενοχληθούν από τη μουσική που όλη μέρα γέμιζε το δρόμο.

jimi hendrix flat become museum

Ο Χέντριξ πέθανε σε λονδρέζικο ξενοδοχείο στις 18 Σεπτεμβρίου 1970 στα 27 του από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών αλλά η μνήμη του ακόμη ζει, έστω και σαν μικρά κομμάτια διακόσμησης στο διαμέρισμα της Brook Street του Λονδίνου.

Πηγή:cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.