Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Τρόικα: Έτριξαν τα δόντια στον Κατρούγκαλο! Έφριξαν με αυτά που τους λέει!


Με σκυμμένο το κεφάλι έφυγε ο Κατρούγκαλος. Οι τροικανοί τον πέρασαν γενιές δεκατέσσερις για το νόμο - έκτρωμα που θέλει να περάσει στο Ασφαλιστικό. Την ίδια ώρα, ο Τσακαλώτος εισηγήθηκε φορο-σοκ 50% σε όσους τολμούν να εργάζονται με αξιοπρεπείς ή καλούς μισθούς!...



διαίτερα σκληρή και αναλυτική χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση με τους επικεφαλής των θεσμών για το ασφαλιστικό, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος κατά την αναχώρηση του από το ξενοδοχείο των Αθηνών Χίλτον, όπου πραγματοποιούνται οι επαφές.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, η ελληνική πλευρά προώθησε δικά της ζητήματα, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος είχε ζητήσει από τους θεσμούς να θέσουν γραπτά όλα τα επιμέρους ζητήματα και όπως είπε το έκαναν και επί αυτρής της ατζέντας έγινε σήμερα η συζήτηση. 
Όπως είπε ο κ. Κατρούγκαλος κατ’ άρθρον έγινε επεξεργασία όλου του νόμου και όπως είπε η συζήτηση θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα με τα τεχνικά κλιμάκια, ώστε να ψηφιστεί το συντομότερο δυνατό. Σύμφωνα με το υπουργό η ελληνική πλευρά έχει ενημερώσει τους εκπροσώπους των θεσμών ότι η κυβέρνηση έχει ένα παράλληλο διάλογο με την κοινωνία και ότι στο αρχικό σχέδιο που είχε τεθεί , μπορεί να υπάρχουν περαιτέρω αλλαγές.
«Για όλα αυτά τα ζητήματα επιφυλάχθηκαν να μας δώσουν την οριστική τους γνώμη. Επομένως, όλα τα θέματα παραμένουν ανοιχτά. Συνεχίσαμε αυτήν τη σκληρή διαπραγμάτευση, όμως, με έναν τρόπο που φαίνεται ότι είναι ρεαλιστικό ότι μπορούμε να καταλήξουμε καλά για τον τόπο σύντομα, όπως είναι το εθνικό συμφέρον», είπε τέλος ο κ. Κατρούλγκαλος.

Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης

Νέα συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τους επικεφαλής των θεσμών προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση στην πρώτη φάση της. Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 πμ θα γίνει απολογισμός πρώτης εβδομάδας σύμφωνα με το πρόγραμμα.

 Οι επικεφαλής των θεσμών θα αναχωρήσουν στη συνέχεια και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές αναμένεται να επανέλθουν στην Αθήνα μετά από διάστημα περίπου 10 ημερών για την συνέχιση της αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.

Φόρο εισοδήματος και πάνω από 50% πρότεινε η Αθήνα στους δανειστές

Ανώτερη κλίμακα ακόμη και πάνω από 50% προβλέπει το σχέδιο που έχει παραδώσει το οικονομικό επιτελείο στην τρόικα.  Πληροφορίες λένε ότι οι κλίμακες θα παραμείνουν και θα προστεθεί ακόμη μια ανώτατη φορολογική κλίμακα.
Ειδικότερα:
- κλίμακα 22% για εισοδήματα έως 25.000€
- κλίμακα 32% για εισοδήματα από 25.001 έως 32.000€
- κλίμακα 42% για εισοδήματα από 32.001€ έως και 60.000€
- κλίμακα 50 ή 55% για εισοδήματα άνω των 60.000€

Στην ενιαία κλίμακα θα περιλαμβάνονται, εκτός από μισθωτούς και συνταξιούχους, και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, που μέχρι τώρα είχαν χωριστή κλίμακα (22% για εισοδήματα έως 50.000€ και 33% για εισοδήματα άνω των 50.000€ τον χρόνο). Ωστόσο δεν θα ισχύει γι αυτούς το έμμεσο αφορολόγητο των 9.500 ευρώ.
Χωριστό κεφάλαιο είναι οι αγρότες. Το θέμα της φορολόγησης τους δεν έχει τεθεί ακόμη στην διαπραγμάτευση, πράγμα που αναμένεται να γίνει όταν θα επανέλθουν οι δανειστές στην Αθήνα στις 15 Φεβρουαρίου. 

Για την πώληση “κόκκινων” δανείων συζήτησαν Τρόικα - ΤτΕ

Η θέσπιση στόχων ανά τράπεζα για τη διαχείριση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων και η αδειοδότηση των εταιρειών διαχείρισης, ήταν τα δύο θέματα που κυριάρχησαν στην συζήτηση των εκπροσώπων των δανειστών και στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος, που πήραν την σκυτάλη από τον Γιώργο Κατρούγκαλο.


Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της ΤτΕ, που μετείχε στο ραντεβού με το κουαρτέτο, «ως τις 29 Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμο το πλαίσιο αδειοδότησης για τις εταιρείες διαχείρισης “κόκκινων” επιχειρηματικών δανείων», δείχνοντας ότι είναι "κλειδωμένη" η μικρή παράταση για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Τσακαλώτος: ουδείς έχει ζητήσει μέτρα

Σχολιάζοντας τις χειμερινές προβλέψεις της Κομισιόν, η οποία ζητά πρόσθετα μέτρα από την Ελλάδα για την διετία 2016-2017, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο, ο υπουργός Οικονομικών  Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε κατηγορηματικά ότι «Δεν μας έχει τεθεί θέμα πρόσθετων μέτρων από τους  δανειστές, μέχρι τώρα».

πηγή: antenna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.