Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Εξαρθρώθηκε σπείρα απατεώνων στην Κορινθία


Οι δράστες είχαν διαπράξει τουλάχιστον πέντε απάτες με θύματα ιδιοκτήτες οχημάτων συνολικής αξίας 14.000 ευρώ, τα οποία είχαν οικειοποιηθεί πληρώνοντας με επιταγές χωρίς αντίκρισμα...



Έξι πολίτες από τον Ισθμό Κορινθίας που ήθελαν να πουλήσουν τα αυτοκίνητά τους, έπεσαν στα νύχια πολυμελούς κυκλώματος απατεώνων οι οποίοι τα αγόραζαν πληρώνοντας με επιταγές που αποδείχθηκαν... «πέτσινες»! Η δράση των απατεώνων αποκαλύφθηκε μετά την καταγγελία του τελευταίου θύματός τους.

Μετά την καταγγελία που έγινε στο αστυνομικό τμήμα Λουτρακίου από τον ιδιοκτήτη οχήματος που παρέδωσε το αυτοκίνητό του στους δράστες χωρίς ποτέ να παραλάβει το συμφωνημένο αντίτιμο, ξεκίνησαν έρευνες και εντοπίστηκαν ένας 18χρονος ενώ το οδηγούσε στο Άργος και δυο συνεργοί του ηλικίας 49 και 25 χρόνων στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας. Όλοι συνελήφθησαν και το όχημα αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Στην προανάκριση προέκυψε ότι οι συλληφθέντες ήταν μέλη εγκληματικής ομάδας στην οποία συμμετείχαν ακόμη πέντε Έλληνες ηλικίας 23, 27, 28, 38 και 69 χρόνων, που εξαπατούσαν συστηματικά με τον ίδιο τρόπο ανυποψίαστους πολίτες.

Από τις 10 Σεπτεμβρίου του 2015, είχαν διαπράξει τουλάχιστον άλλες πέντε παρόμοιες απάτες με θύματα ιδιοκτήτες οχημάτων συνολικής αξίας 14.000 ευρώ, τα οποία είχαν οικειοποιηθεί πληρώνοντας με επιταγές χωρίς αντίκρισμα. Οι συλληφθέντες, στην κατοχή των οποίων κατασχέθηκαν δύο κινητά και δύο έντυπα επιταγών, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου ο οποίος άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη στους ίδιους και τους συνεργούς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.