Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

CIA: Το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί χημικά όπλα στη μάχη


Οι τζιχαντιστές έχουν πρόσβαση σε χημικές ουσίες και πυρομαχικά - Μπορεί να «εξάγουν» τα χημικά στη Δύση...



Για μία ακόμα φορά Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στη μάχη, με τον επικεφαλής της CIA, Τζον Μπρέναν, να τονίζει πως οι τζιχαντιστές έχουν πρόσβαση σε χημικές ουσίες και χημικά πυρομαχικά.

Ο Μπρέναν, μιλώντας στο δίκτυο CBS εξήγησε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει κάνει χρήση χημικών όπλων στη μάχη και πρόσθεσε: «Υπάρχουν αναφορές ότι το ΙΚ έχει πρόσβαση σε χημικές ουσίες και χημικά πυρομαχικά, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν».

Σύμφωνα, μάλιστα, με την CIA η τρομοκρατική οργάνωση έχει την ικανότητα να κατασκευάσει μικρές ποσότητας αερίου μουστάρδας και χλωρίου και «έχει δείξει την πρόθεση να τα χρησιμοποιήσει στη μάχη».

Στο μεταξύ, ο Μπρέναν εξήγησε ότι υπάρχει η δυνατότητα οι τζιχαντιστές να «εξάγουν χημικά όπλα στη Δύση», τονίζοντας πως για αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να διακοπούν οι «διάδρομοι» που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος.

Όλα αυτά, ενώ προ ημερών ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Τζέιμς Κλάπερ, ενημέρωνε τους Αμερικανούς αξιωματούχους για τη χρήση χημικών στις συριακές συγκρούσεις.

«Εκτιμούμε ότι μη κρατικοί παράγοντες στην περιοχή της Μέσης Ανατολής χρησιμοποιούν χημικά όπλα. Η έρευνα για επίθεση που φέρεται να πραγματοποίησε το Ισλαμικό Κράτος τον Αύγουστο έδειξε ότι τουλάχιστον δύο άτομα εκτέθηκαν στη χημική ουσία υπερίτη. Συνεχίζουμε να ερευνάμε πολυάριθμες καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων από τζιχαντιστές, τόσο στη Συρία όσο και το Ιράκ», δήλωσε ο Κλάπερ σε επιτροπή της Γερουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.