Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Τι απαντά το Μαξίμου στις νέες δηλώσεις Σόιμπλε περί Grexit


«Η Ελλάδα δύσκολα θα ανακάμψει χωρίς υποτίμηση του νομίσματος», είπε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, σημειώνοντας πως το Grexit «θα είχε πονέσει μαι φορά»...



Tο μόνο που ενδιαφέρει την Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι το πώς θα διαμορφώσει συμμαχίες προς την κατεύθυνση μιας ενωμένης και κοινωνικής Ευρώπης.

Αυτή είναι η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, ο οποίος επανέφερε χθες -κατά τη διάρκεια ομιλίας του από το Αμβούργο- τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν τις αναφορές «στα παλαιότερα σενάρια περί Grexit», τονίζοντας πως «η μόνη παραγωγική συζήτηση, αυτή τη στιγμή, είναι για το πώς θα οδηγηθούμε σε μια ενωμένη και κοινωνική Ευρώπη» και σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα διαμορφώνει συμμαχίες προς αυτή την κατεύθυνση».

Χθες, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε την άποψη ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε «πονέσει» μια φορά τους Έλληνες και θα είχε αποφευχθεί αυτή η «ατέλειωτη επίπονη διαδικασία» που βιώνει τώρα ο ελληνικός λαός.

Όπως εξήγησε, το Grexit θα έπληττε μία φορά τη χώρα και έτσι οι Έλληνες πολίτες θα γλίτωναν την ατελείωτη διαδικασία των σκληρών μέτρων. Μάλιστα, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ ανέφερε πως η Ελλάδα δύσκολα θα ανακάμψει χωρίς υποτίμηση, ενώ δήλωσε -μεταξύ αστείου και σοβαρού- ότι αν η Ελλάδα καταφέρει να βγει κάποια μέρα από την κρίση, οι Έλληνες θα πρέπει να του στήσουν ανδριάντα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.