Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ! Η κυβέρνηση ρίχνει μαύρο στα κανάλια [video]


Μετά από μία θυελλώδη συνεδρίαση στη Βουλή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με 154 ψήφους κατάφερε να προκαλέσει συνταγματικό πραξικόπημα και να βάλει λουκέτο δια νόμου στα ιδιωτικά κανάλια!...




Η απουσία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή σημάδεψε την ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας για τη διεξαγωγή διαγωνισμού σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 270 βουλευτές. Υπέρ της ρύθμισης ψήφισαν 154 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Κατά της τροπολογίας ψήφισαν 102 βουλευτές από τη Ν.Δ., τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων.

«Παρών» ψήφισαν 14 βουλευτές από την Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης.

Παππάς: Η Ελλάδα παύει να είναι η ντροπή της Ευρώπης

«Σήμερα η Ελλάδα παύει να είναι η ντροπή της Ευρώπης», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στην Βουλή για τον διαγωνισμό αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών. «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρώτη κυβέρνηση που είναι αποφασισμένη να κάνει διαγωνισμό. Και προχωράμε παρότι έχετε αποφασίσει να υπονομεύσετε την διαδικασία», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος καλώντας τη ΝΔ να κάνει αυτοκριτική και να μην καταφεύγει σε «ακρότητες».

«Έχετε μία ευκαιρία. Να δείξετε ότι στοιχειωδώς έχετε βγάλει συμπεράσματα από την 25χρονη ιστορία ανομίας και υποταγής της διαπλοκής στα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και βάλτε πλάτη έστω και τώρα να βάλουμε τέλος στην ντροπή των τελευταίων 25 ετών. Δεν ελπίζω πολύ. Ελπίζω έστω και λίγο», είπε ο Ν. Παππάς απευθυνόμενος στη ΝΔ. «Θα περίμενα αυτοκριτική. Θα περίμενα και μία κουβέντα νοσταλγίας. Τρεις ώρες δεν βρέθηκε ένας να θυμηθεί ότι κάτι προσπαθήσατε να κάνετε με τον βασικό μέτοχο με την κυβέρν ηση Καραμανλή», σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης ότι η τροπολογία είναι αντισυνταγματική ο Ν. Παππάς κατέθεσε γνωμοδότηση του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γιάννη Δρόσου, η οποία δηλώνει πως η ρύθμιση είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα.

Ακόμη ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι σήμερα «και η Κομισιόν είπε αυτό που εμείς γνωρίζαμε: ότι η αδειοδότηση είναι εθνική αρμοδιότητα». «Επομένως, να μην ελπίζετε σε δεύτερο σενάριο βασικού μετόχου. Απλά έχετε αλλάξει ρόλους. Τότε ήσασταν κυβέρνηση και το απαγορευτικό ήρθε απέξω, ενώ τώρα είστε αντιπολίτευση και ελπίζετε το απαγορευτικό να έλθει από μέσα», σημείωσε. Πρόσθεσε ακόμη ότι «πουθενά στην Ευρώπη τα κανάλια εθνικής εμβέλειας επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής δεν είναι άπειρα. Μην προσπαθείτε να συσκοτίζετε. Στη Βρετανία είναι πέντε. Θέλουν να είναι Πολωνία ή Βόρεια Κορέα; Πως λοιπόν εκστομίζουμε τέτοιες ακρότητες;».

Ο Ν. Παππάς κατηγόρησε την ΝΔ λέγοντας ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία εξάντλησε όλα τα όρια για να συγκροτηθεί ΕΣΡ», αλλά «καμία από τις κινήσεις καλής θέλησης που κάναμε δεν αξιοποιήθηκε. Καθόλου δεν σκοτιστήκατε επί ημερών σας να παρατείνετε την ανομία με νυχτερινές τροπολογίες. Και αντί για αυτοκριτική, έχουμε και ακρότητες». Ανέφερε ενδεικτικά ότι «η ΝΔ μπήκε στη συζήτηση με το επιχείρημα ότι δεν χρειάζεται καμία διαδικασία αδειοδότησης και έχει εφεύρει κάθε τερτίπι. Μέχρι και τώρα, που ξεκίνησε η διαδικασία στις 5 μ.μ. και η συζήτηση στις 8.30 μ.μ.».



Ο υπουργός Επικρατείας είχε και διάλογο με την βουλευτή της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη. Ο Ν. Παππάς ρώτησε αν η αξιωματική αντιπολίτευση είναι ικανοποιημένη από την κατάσταση και η Σ. Βούλτεψη φώναξε: «Ναι!». «Μόνο η Σ. Βούλτεψη είναι ικανοποιημένη», σχολίασε ο υπουργός και θυμήθηκε ότι «έβλεπα δελτίο ειδήσεων λίγο μετά την εκλογή του νέου αρχηγού της ΝΔ και νόμιζα ότι έβλεπα προεκλογικό σας σποτ. Η λάσπη, η διαστρέβλωση δεν έχει προηγούμενο. Και υποστηρίζετε ότι εμείς ελέγχουμε την ροή της ενημέρωσης; Λίγη ντροπή επιτέλους».

Τσίπρας: Λαϊκή επιταγή να βάλουμε τέλος στη διαπλοκή

Η σημερινή συνεδρίαση αποδεικνύει ποιοι επιδιώκουν να μπει τάξη στην ασυδοσία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο της χώρας και ποιοι επιχειρούν να εμποδίσουν την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και να προχωρήσει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι στήθηκε ένα σύστημα διαπλοκής, στο οποίο μέσα ενημέρωσης που έχουν μόνο ζημιές, δανειοδοτούνται από τράπεζες με στόχο να στηρίζουν πολιτικά χρεοκοπημένες κυβέρνησεις και κόμματα, με αντάλλαγμα κυβερνητικές διευκολύνσεις σε παράλληλες επιχειρηματικές δράσεις των ιδιοκτητών ΜΜΕ.



Μητσοτάκης: Εσείς είστε η διαπλοκή

«Άσκηση αποπροσανατολισμού» καταλόγισε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. «Εσείς είστε η διαπλοκή, πιο παλιοί και από το παλιό», τόνισε από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Κατάχρηση των ΠΝΠ, κομματικοποίηση του κράτους, παρέμβαση στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Αυτό σημαίνει διαπλοκή», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απομακρύνει την Ελλάδα από τις αξίες της Ε.Ε. και έκανε λόγο για «θεσμικό Grexit», στο οποίο, όπως είπε, θα σταθούν απέναντι η Ν.Δ. και όλες οι ευρωπαϊκές δυνάμεις.

Το Σύνταγμα παραβιάζεται κατάφορα, υπογράμμισε εν συνεχεία και απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, είπε ότι «δεν μπορείτε να βγείτε έξω στην κοινωνία».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.