Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Βούτσης: Τα νέα μέτρα δεν θα ψηφιστούν με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών


«Δεν εξετάζεται σενάριο για αυξημένη πλειοψηφία, δεν το έχει προτείνει κανείς… Δεν παρακαλάμε κανέναν να ψηφίσει» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Βουλής...



«Έχουμε πει ότι σ’ αυτή την Βουλή μέτρα εκ προοιμίου, προληπτικά και συγκεκριμένα μέχρι το 2018 δεν πρόκειται να έρθουν για ψήφιση» επισήμανε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνομιλία με κοινοβουλευτικούς συντάκτες αναφορικά με τις πιέσεις των δανειστών για λήψη πρόσθετου πακέτου μέτρων 3,6 δισ. ευρώ.

Πάντως, ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι συζητείται η δημιουργία ενός μηχανισμού επέμβασης κάθε φορά που θα αποκλίνουν οι στόχοι, επισήμανε δε ότι ο όρος «κόφτης» δεν είναι σωστός καθώς στις περιπτώσεις που τα πραγματικά αποτελέσματα υπερβαίνουν τους στόχους τότε αντί περικοπών θα έχουμε διανομή κερδών! Ο κ. Βουτσής υπογράμμισε ότι η Βουλή δεν πρόκειται να παράσχει εξουσιοδότηση στον υπουργό Οικονομικών για την υπογραφή της δημιουργίας του συγκεκριμένου μηχανισμού και πως η όποια συμφωνία θα περάσει από το κοινοβούλιο. Εκτός αυτών, ο πρόεδρος της Βουλής διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια περι ψήφισης των νέων μνημονιακών μέτρων με αυξημένη πλειοψηφία ώστε να εκβιαστεί η αντιπολίτευση. Δεν εξετάζεται σενάριο για αυξημένη πλειοψηφία, δεν το έχει προτείνει κανείς… Δεν παρακαλάμε κανέναν να ψηφίσει» ξεκαθάρισε ο κ. Βούτσης.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του κ. Θανάση Παπαχριστόπουλου (ΑΝΕΛ) περί διαρροής των διαλόγων του ΔΝΤ από την ελληνική κυβέρνηση είπε « Έχει πολύ μεγάλη σημασία η επιβεβαίωση αυτών που δημοσιεύθηκαν. Τα υπόλοιπα έχουν σχέση με άλλα, με μυστικές υπηρεσίες που δεν θέλω να έχω σχέση. Αυτό βγάζει μάτι, ότι υπήρχε ένας σχεδιασμός που επιβεβαιώνεται από την πορεία των πραγμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.