Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Associated Press: Η εξέγερση της μεσαίας τάξης κατά του Τσίπρα


«Ντύθηκαν για να διαμαρτυρηθούν…»… Η οργή των Ελλήνων εξαπλώνεται στη μεσαία τάξη, σχολιάζει το πρακτορείο Αssociated Press επισημαίνοντας ότι η υπερψήφιση των νέων μέτρων από την ελληνική βουλή έβγαλε για μία ακόμη φορά στους δρόμους τους δικηγόρους...



«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν φοράει γραβάτα, αλλά φοράει γραβάτα ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός των επικριτών του», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα κάνοντας λόγο για εξέγερση της μεσαίας τάξης κατά του Έλληνα πρωθυπουργού.

«Ο αριστερός πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας κέρδισε μια ψηφοφορία στη βουλή που θα επιβαρύνει με περισσότερους φόρους μία κατηγορία Ελλήνων που δεν θα είναι σε θέση να τους πληρώσουν. Ενώ στις προηγούμενες διαδηλώσεις ενάντια στις περικοπές λιτότητας είχαν σημειωθεί βίαια επεισόδια με κουκουλοφόρους να κάνουν ρίψη μολότοφ, αυτή τη φορά εξεγείρεται η μεσαία επαγγελματική τάξη», αναφέρει το πρακτορείο AP και προσθέτει:«Οι δικηγόροι, το γνωστό «κίνημα της γραβάτας», απεργούν με κλειστές των αίθουσες των δικαστηρίων από τα μέσα Ιανουαρίου».

Το επίμαχο δημοσίευμα υπογραμμίζει επίσης: «Ουσιαστικά, κανείς στην Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει διαζύγιο, να κληρονομήσει περιουσία, να κάνει μήνυση για παράνομη απόλυση ή οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή που απαιτεί δικαστική απόφαση… Περισσότερες από 200.000 δίκες έχουν αναβληθεί μόνο στην Αθήνα».

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο φιλοξενεί επίσης μαρτυρίες δικηγόρων.

«Στο κέντρο της Αθήνας, ο δικηγόρος Θάνος Κουσουλός εξηγεί πώς τα νέα μέτρα θα επιβαρύνουν το πορτοφόλι της συγκεκριμένης επαγγελματικής κατηγορίας: «Ο μέσος δικηγόρος θα χάσει το ήμισυ των εισοδημάτων του και δεν θα μπορεί να επιβιώσει»», τονίζει μιλώντας σε μία άδεια δικαστική αίθουσα.

«Ο 41χρονος Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εξελέγη με την δέσμευση ότι θα καταργήσει την λιτότητα, υποστηρίζει το σχετικό δημοσίευμα. Ωστόσο, υπό την πίεση των πιστωτών των Αθηνών εγκατέλειψε την αρχική του θέση προκειμένου να λάβει η χώρα περισσότερα δάνεια για την διάσωσής της…», σχολιάζει το πρακτορείο ΑP.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.