Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ: Αποχώρηση "βόμβα" τραντάζει συθέμελα ΕΣΗΕΑ - ΠΟΕΣΥ

ΜΟΝΟ ΣΤΟ PLANET-GREECE

Τρανταζεται συθέμελα το μέγαρο της ΕΣΗΕΑ μετά την αποχώρηση - βόμβα πριν από λίγο εκλεγμένου μέλους της παράταξης, η οποία έδωσε την πολυπόθητη πλειοψηφία σε Νικολόπουλο, Τσαλαπάτη, Νταουντάκη για να κάνουν το πραξικόπημα πριν 6 μήνες στην ΕΣΗΕΑ...




Η Έλενα Ριζεάκο, ηγετικό στέλεχος της παράταξης "Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι", που ήταν εκλεγμένη στο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την παράταξη, μετά την υπογραφή του κειμένου - λίβελος που εξέδωσε χθες το βράδυ το Προεδρείο της ΕΣΗΕΑ για τον ΕΔΟΕΑΠ.

Το κείμενο, που έχει εγείρει οργισμένες αντιδράσεις από την πλειοψηφία του δημοσιογραφικού κόσμου, το προσυπέγραψε - μεταξύ άλλων - και ο Β' Αντιπρόεδρος, Χρήστος Κυρίτσης, εκλεγμένος με τους "Αδέσμευτους Δημοσιογράφους" στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, όπως υποστηρίζει η κα Ριζεάκου.

Αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η ίδια, που έχει διακριθεί στους συνδικαλιστικούς αγώνες, έκανε πράξη την εντολή που έχει λάβει από τους συναδέλφους της να υποστηρίζει υπέρ το δέον τα συμφέροντα του Κλάδου.
Ο κος Κυρίτσης, θεωρούσε ανέκαθεν την κα Ριζεάκου ως "δεδομένη" και ήταν πολλές οι φορές που χάραζε την δική του πολιτική, αγνοώντας την επιδεικτικά. Δεν είναι άλλωστε μακρά το χρονικό διάστημα που αποφάσισε ο 82χρονος συνδικαλιστής να γίνει ο ακόλουθος των Νικολόπουλου, Τσαλαπάτη, Νταουντάκη, τη στιγμή που η παράταξή του είχε διαφορετική άποψη.

Η Έλενα Ριζεάκου όλους αυτούς τους μήνες έκανε ιώβεια υπομονή, αν και εμφανώς πικραμένη. Μόνο που πλέον το ποτήρι δεν ξεχείλισε απλά, αλλά έσπασε για τα καλά και στο Προεδρείο της ΕΣΗΕΑ τρέμουν ότι ίσως είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσουν και όχι μόνο να χάσουν τις καρέκλες τους αλλά να μπουν οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της κας Ριζεάκου:

ΜΕ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ

Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για το ιστορικό μας σωματείο , την ώρα που η κυβέρνηση έχει καταργήσει το αγγελιόσημο, η ΕΣΗΕΑ αντί να πρωτοστατεί στην αναζήτηση ρεαλιστικής λύσης δείχνει να έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα .

Η χθεσινή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αντί να προτείνει λύση συκοφαντεί και καταγγέλλει τον ΕΔΟΕΑΠ, τον Οργανισμό που στάθηκε όρθιος και αποτελεί όαση για τους ανθρώπους της Ενημέρωσης,εργαζόμενους ,άνεργους και συνταξιούχους, μέσα στην κρίση που βιώνουμε.

Ο ΕΔΟΕΑΠ βρίσκεται στην καρδιά του δημοσιογράφου.

Κάθε δημοσιογράφος γνωρίζει τι είναι γι αυτόν και την οικογένεια του.Σύσσωμος ο κόσμος της Ενημέρωσης τον υπερασπίζεται και προσπαθεί να τον σώσει.
Θα ανέμενε κανείς τέτοια απαράδεκτη και επικίνδυνη στάση από την Κυβέρνηση και όχι από την Διοίκηση της ΕΣΗΕΑ, που έχει υποχρέωση να υπερασπίζεται τα μέλη της και τον ασφαλιστικό τους Οργανισμό.

Υπό αυτές τις συνθήκες, είμαι υποχρεωμένη να διαχωρίσω τη θέση μου από τον εκπρόσωπο της παράταξης “Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι” που μετέχει στο Προεδρείο και έχει προσυπογράψει τέτοια ανακοίνωση. Η συνείδηση μου με υποχρεώνει να δηλώσω ότι αποχωρώ από την παράταξη “Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι” για λόγους αρχών και ουσίας.

Θα συνεχίσω τον αγώνα μου προσφέροντας τις υπηρεσίες μου από το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ με οδηγό τη συνείδηση μου και γνώμονα την προστασία των συναδέλφων μου, όπως εκανα πάντα έως τώρα.

ΕΛΕΝΗ ΡΙΖΕΑΚΟΥ
Μελος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ
Μέλος της ΕΣΗΕΑ

Διαβάστε ακόμη: Νύχτα... βγάζει ψευδείς ανακοινώσεις το Προεδρείο της ΕΣΗΕΑ για τον ΕΔΟΕΑΠ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.