Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Ερντογάν: Σταματάμε τα βήματα εφαρμογής της συμφωνίας εάν δεν μας δοθεί η βίζα


Η Τουρκία δεν θα κάνει κανένα περαιτέρω βήμα όσον αφορά την εφαρμογή της συμφωνίας που είχε συνάψει με την...


 Ευρωπαϊκή Ένωση για την επανεισδοχή των προσφύγων και των μεταναστών ωσότου υπάρξει πρόοδος στο θέμα της κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους υπηκόους που επιθυμούν να ταξιδεύουν σε χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διεμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.
Μιλώντας στην Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο Κορυφής, η οποία διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Ερντογάν υπογράμμισε επίσης ότι τα κεφάλαια που υποσχόταν στην Άγκυρα η Ε.Ε. βάσει της συμφωνίας δεν έχουν ακόμη εκταμιευθεί.
Υπενθυμίζεται ότι η Ε.Ε. ζητεί από την Τουρκία την εκπλήρωση 72 όρων για να καταργήσει τη βίζα για τους Τούρκους πολίτες από την 1η Ιουλίου 2016, μεταξύ των οποίων και την αναθεώρηση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας της χώρας.
Η Τουρκία, από την πλευρά της, σημειώνει ότι η απειλή τόσο από το Ισλαμικό Κράτος όσο και από τους Κούρδους αποσχιστές του Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK) δεν της επιτρέπει να προχωρήσει σε τέτοια κίνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.