Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Χάος στην Βουλή! Μόνο μπουνιές δεν έπαιξαν! [video]


"Καραγκιόζη... βλάκα", «Αφήστε τους τραμπουκισμούς δεν περνάνε σε εμένα. Κάτσε κάτω τραμπούκε»...



Η λέξη χάος μπορεί να περιγράψει τι συνέβη στην έναρξη της συνεδρίασης των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών που επεξεργάζονται το νομοσχέδιο. Επί περίπου μιάμιση ώρα (!) οι βουλευτές τσακώνονταν μεταξύ τους αλλά και με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Μάκη Μπαλαούρα για την διαδικασία που θα έπρεπε να ακολουθηθεί.

Κύρια εστία έντασης αποτέλεσε το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν είχε καταθέσει τα παραρτήματα που συνοδεύουν το νομοσχέδιο, με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει ότι εάν δεν γίνει αυτό η συνεδρίαση δεν μπορεί να ξεκινήσει, αφού ξεπουλιέται η χώρα. Το χάος ήταν τέτοιο, όπου κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει τις κραυγές των βουλευτών, την ώρα που ο κ. Μπαλαούρας προσπαθούσε να επιβάλλει (ανεπιτυχώς) την τάξη, αφού πάντα κάποιος ήταν όρθιος και φώναζε προς το προεδρείο.

Για μια ακόμη φορά, πάντως, ιδιαίτερα προκλητικός εμφανίστηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος δύο φορές εξαπέλυσε ύβρεις. Αρχικά αποκάλεσε τον κ. Μπαλαρούρα «καραγκιόζη» και «βλάκα», ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής του αντίτεινε: «Εσένα μωρέ θα φοβηθούμε. Δεν φοβηθήκαμε σε νύχτες με τάνκς θα φοβηθούμε τώρα. Αυτά στην νύχτα». Ο Η. Κασιδιάρης επανήλθε λίγο αργότερα, φωνάζοντας εκ νέου να αναβληθεί επ’ αόριστον η συνεδρίαση, με τον κ. Μπαλούρα να του απαντά εκ νέου: «Αφήστε τους τραμπουκισμούς δεν περνάνε σε εμένα. Κάτσε κάτω τραμπούκε»!



Νωρίτερα, πάντως, οι εκπρόσωποι των κομμάτων ζητούσαν με την σειρά τους να υπάρξει αναβολή μέχρι να κατατεθούν τα παραρτήματα. «Δεν μπορεί να ξεκινήσει η συζήτηση, διότι πρέπει να κατατεθεί, να έχει αναρτηθεί και διανεμηθεί μαζί με τα παραρτήματά του. Προτείνω να αναβληθεί η επιτροπή», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γ. Κουτσούκος, ενώ ο Γ. Τραγάκης μίλησε για παραβίαση του κανονισμού και του Συντάγματος, αναγνωρίζοντας πάντως ότι δεν φταίει το προεδρείο.

«Δεν έχουμε καμία έκπληξη για τις διαδικασίες που ακολουθεί. προσπαθεί να συσκοτίσει τα πράγματα», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος. Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, έκανε λόγο για «διαδικαστικές παρεμβάσεις» που δεν αφορούν την ουσία. «Αν δεν σας ενδιαφέρει η πρόοδος μπορείτε να παραμείνετε στα κομματικά χαρακώματα», προσέθεσε ο ίδιος.

Λίγο αργότερα τον λόγο πήραν και οι βουλευτές της ΝΔ, Μάκης Βορίδης και Χρήστος Σταικούρας, την ώρα πάντως που επικρατούσε ο κακός χαμός στην Επιτροπή. «Η συζήτηση στη Βουλή γίνεται σε ένα περιβάλλον πολιτικού αυταρχισμού και απαξίωσης της δημοκρατικής λειτουργίας του Κοινοβουλίου», είπε ο κ. Σταικούρας, με τον Μ. Βορίδη να συμπληρώνει σε έντονο ύφος: «Ερχόμαστε να συζητήσουμε χωρίς παρατήματα. Τι περιέχουν λεπτομερειούλες. Θέλω να ακούσω τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ψηφίσουνε χωρίς να ξέρουν τι ψηφίζουν». Τέλος, ο βουλευτής του Ποταμιού, Γ. Αμυράς απευθύνθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι θα πρέπει να ντρέπεται για τις διαδικασίες. «Τα έχετε κάνει όλα φύρδην μίγδην», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.