Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

«Καμπανάκι» Κορκίδη για αφελληνισμό της επιχειρηματικότητας


Ηχηρή προειδοποίηση για τον αφελληνισμό της επιχειρηματικότητας είναι, κατά τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη, κάθε είδηση ένταξης...


 ελληνικών επιχειρήσεων στον πτωχευτικό κώδικα.
Όπως αναφέρει, η κατάθεση προσωρινής αίτησης αναστολής καταδιωκτικών μέτρων, των μεγαλύτερων αλυσίδων λιανεμπορίου της Ελλάδας, έναντι των πιστωτών τους, είναι ένα ακόμα γεγονός που πρέπει να υπενθυμίζει στους αρμόδιους την τεράστια έκταση της επιχειρηματικής καταστροφής, που έχει συντελεστεί στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια των Μνημονίων.
Με αφορμή τις περιπτώσεις του Μαρινόπουλου και της Jet Oil o κ. Κορκίδης εκφράζει την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξει «κατάρρευση», καθώς «κάτι τέτοιο θα στείλει σε “αχαρτογράφητα νερά” ολόκληρη την ελληνική αγορά, που στενάζει υπό το βάρος των αλλεπάλληλων φορολογικών επιβαρύνσεων και της συνεχούς οικονομικής περιδίνησης της ελληνικής οικονομίας».
«Μετά τα οδυνηρά λουκέτα των μικρότερων, ακολουθούν τα κανόνια των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων, και μετά τον αφελληνισμό των τραπεζών ακολουθεί ο αφελληνισμός της επιχειρηματικότητάς μας», συμπληρώνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.
Ακόμη σημειώνει ότι οι μικρομεσαίοι της αγοράς δεν ζήτησαν κρατικοδίαιτη βοήθεια, αλλά οικονομική στήριξη και δεν την πήραν ποτέ. «Λάθος η επιλογή οικονομικού μοντέλου με διαφαινόμενο καταστροφικό αποτέλεσμα, από μια χώρα που δεν είχε ποτέ εθνική στρατηγική, φιλική στην ελληνική επιχειρηματικότητα. Αυτό που αισθανόμαστε όσοι παλεύουμε σθεναρά και καταφέραμε να επιβιώσουμε τα χρόνια της κρίσης είναι... Απογοήτευση», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.