Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

Βόμβες Ντράγκι: Ξεχάστε την έξοδο στην αγορά ομολόγων χωρίς έκθεση χρέους


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν πρόκειται να πάρει καμία άμεση απόφαση για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων καθώς περιμένει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τη βιωσιμότητα του χρέους της χώρας από τις κυβερνήσεις...
της Ευρωζώνης, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Όπως είπε δεν υπάρχει «ακριβές χρονοδιάγραμμα» για την απόφαση υπαγωγής της Ελλάδας στο πρόγραμμα της ΕΚΤ που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο.

Απαντώντας σε Έλληνα ευρωβουλευτή ο Μάριο Ντράγκι ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούν να υπάρξουν συγκεκριμένες κινήσεις στη δεδομένη χρονική στιγμή.

Η δήλωση του κ. Ντράγκι έχει ως εξής:
«Το Eurogroup σημείωσε στη δήλωσή του τον Μάιο του 2016 ότι εξετάζει μια σειρά μέτρων σε βραχυχρόνιο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο με στόχο να φέρει το χρέος σε ένα δρόμο μείωσης και σε βιώσιμα επίπεδα τις ανάγκες χρηματοδότησης.

Υπο αυτο το πρίσμα, ένα ακριβές χρονοδιαγραμμα για την πιθανή αγορά ομολόγων που εκδίδονται ή είναι εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου απο το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν μπορεί να οριοθετηθεί στη δεδομένη χρονική στιγμή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.