Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Φέρνουν πίσω εκπαιδευτικούς λίγο πριν συνταξιοδοτηθούν γιατί αλλιώς χάνουν τη σύνταξη!


Να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους έως τις 31 Αυγούστου, δηλαδή αύριο, Τετάρτη, καλεί ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης εκπαιδευτικούς που είχαν κάνει τα χαρτιά τους για...


 συνταξιοδότηση, καθώς από λάθος κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σύνταξη...
Οι διατάξεις δύο άρθρων (του 33 στο ν. 4386 και του 239 στο ν. 4389) που η κυβέρνηση ψήφισε με σκοπό να απαλλάξει τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα αποχωρούσαν φέτος από τις μειώσεις συντάξεων που προκαλεί ο νόμος Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό δεν θα ισχύσουν και όσοι δεν ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους μέχρι αύριο 31/8/2016 κινδυνεύουν να μην πάρουν σύνταξη, πόσω μάλλον και ψαλιδισμένη.
H υπόθεση, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, αποκαλύπτεται στο εσωτερικό έγγραφο που απέστειλε στις 25 Αυγούστου στις περιφερειακές διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο αρμόδιος υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, υποδεικνύοντας στους εκπαιδευτικούς που παραιτήθηκαν να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους ως τις 31/8/2016 (δηλαδή μέχρι και αύριο Τετάρτη) επικαλούμενοι «λόγους ουσιώδους πλάνης».
Με βάση αυτό, όσοι εκπαιδευτικοί παραιτήθηκαν μέχρι τις 12 Μαΐου αλλά συμπληρώνουν τις συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις μετά τις 13 Μαΐου θα πρέπει να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους, γιατί το διάστημα μετά τις 13 Μαΐου δε θεωρείται συντάξιμος χρόνος και ως εκ τούτου αν δεν γυρίσουν στα σχολεία θα θεωρούνται ότι αποχώρησαν χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησής τους.
Στην παγίδα έπεσαν πάνω από 1.400 εκπαιδευτικοί που τώρα θα πρέπει να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους εντός 48 ωρών, αλλιώς μένουν χωρίς σύνταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.