Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Από τρομοκράτης της Αλ Κάιντα... καθηγητής πανεπιστημίου στις ΗΠΑ


Πρώην τρομοκράτης, μέλος της Αλ Κάιντα, ετοιμάζεται να... μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του περί ισλαμιστικής τρομοκρατίας στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσινγκτον....



O 37χρονος πρώην εξτρεμιστής ετοιμάζεται να διαφωτίσει τη νέα γενιά σχετικά με τους τρόπους καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Ο λόγος για τον Αμερικανό Τζέσε Μόρτον ο οποίος θα ενταχθεί στο διδακτικό προσωπικού του αμερικανικού πανεπιστημίου.

Το 2012 ο Μόρτον καταδικάστηκε σε φυλάκιση έντεκα ετών επειδή είχε απειλήσει μέσω του Διαδικτύου τους δημιουργούς του "South Park" για ένα επεισόδιο όπου απεικονιζόταν ο προφήτης Μωάμεθ.

Έχοντας εκτίσει λιγότερο από τέσσερα χρόνια, ο Μόρτον αποδέχτηκε την πρόταση του πανεπιστημίου να εργαστεί για το νέο πρόγραμμα που αφορά τον εξτρεμισμό.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μελετά την δράση τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως αυτή του Ισλαμικού Κράτους. Ο διευθυντής του προγράμματος, Λορέντζο Βιντίνο, θεωρεί πως η εμπειρία του Μόρτον θα δώσει χρήσιμες πληροφορίες για τον τρόπο δράσης των τρομοκρατικών δικτύων.

Ανάμεσα στα καθήκοντα του Μόρτον θα είναι η εκπόνηση και η ανάλυση μελετών για πανεπιστημιακή έρευνα.

Ο πρώην εξτρεμιστής , ο οποίος μέσω της ιστοσελίδας "Revolution Muslim" καλούσε τους Μουσουλμάνους να ξεσηκωθούν κάνοντας "ιερό πόλεμο" (τζιχάντ), δηλώνει ότι , πλέον, έχει μετανιώσει για τα εγκλήματα του παρελθόντος.

"Συνειδητοποιώ ότι είχα εντελώς λανθασμένες απόψεις ", δηλώνει ο Τζέσε Μόρτον στο CNN.

"Υποφέρω από ενοχές. Αρρωσταίνω και μόνο που βλέπω όλα όσα κάνουν ορισμένοι άνθρωποι και τα υποστήριζα και εγώ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.