Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Πατέρας άφησε το μωρό του να πεθάνει λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων


Ένας άντρας στις Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 ετών καθώς θεωρήθηκε ένοχος για τη δολοφονία τις λίγων μηνών κόρης του...


Φέρεται να παραμέλησε να παρέχει στο μωρό ιατρική φροντίδα εξαιτίας των θρησκευτικών του πεποιθήσεων. Ο Τζόρτζ Λάντελ δήλωσε στο δικαστήριο πως πιστεύει πως η ασθένεια προέρχεται από «τον σατανά» και πως μπορεί να γιατρευτεί μόνο μέσα από την προσευχή.
Ο Λάντλελ υποστήριξε στο δικαστήριο πως πίστευε πως η προσευχή και όχι η ιατρική θα γιάτρευε την άρρωστη κόρη του, Νεβάχ. «Κάθε ασθένεια και αναπηρία είναι του διαβόλου. Όχι το Θεού» είπε στο δικαστήριο ο πνευματικός σύμβουλος του Λάντλελ.
Ο Λάντλελ και η γυναίκα του έδωσαν στο 10 εβδομάδων μωρό τους νερό μαζί με το μητρικό γάλα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το μωρό να αρρωστήσει.
Ωστόσο, σύμφωνα με το Channel 2 Action News, οι γονείς δεν πήγαν την μικρή στο νοσοκομείο παρά μέχρι τη στιγμή που ήταν ήδη νεκρή. Οι γονείς είπαν στους νοσοκόμους πως το μωρό δεν ανέπνεε, αλλά μια από τις νοσοκόμες περιέγραψε το σώμα του μωρού ως «σκληρό και δύσκαμπτο».
Όπως αναφέρει η Atlanta Journal Constitution η αστυνομική έρευνα βρήκε πως δεν είχε δοθεί σωστή ιατρική φροντίδα από τη στιγμή που είχε γεννηθεί, ενώ γενικά δεν το είχαν φροντίσει επαρκώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.