Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Αυξάνονται οι πρόσφυγες που καταφτάνουν στην Ελλάδα από Τουρκία


Αύξηση στη ροή προσφύγων από την Τουρκία παρατηρήθηκε το τελευταίο 24ωρο, με περίπου 400 άτομα να φθάνουν στα νησιά του Αιγαίου, ενώ...


 το αμέσως προηγούμενο διάστημα ο αριθμός αυτός αντιστοιχούσε σε εισόδους μιας εβδομάδας. Συνολικά στα νησιά βρίσκονται εγκλωβισμένοι περίπου 12.000 πρόσφυγες, κάτι που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα.
Στο hot spot της Λέσβου έχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο, με τις συνθήκες υγιεινής να είναι άθλιες. Στα κέντρα της Μόριας και του Καρά Τεπέ παραμένουν περί τους 5.000 πρόσφυγες. Έτσι, λόγω υπερπληθυσμού, οι νεοαφιχθέντες να παραμένουν στο λιμάνι.
Τη Δευτέρα, στη Λέσβο έφθασαν με τρεις βάρκες συνολικά 175 άτομα, στην Κω 128 και στην Χίο 89.
Από το πρωί της περασμένης Δευτέρας, 22 Αυγούστου, μέχρι και χθες, Δευτέρα, 29 Αυγούστου, το πρωί, στη Λέσβο καταγράφηκε πέρασμα 358 ατόμων. Την αντίστοιχη περίοδο στη Χίο πέρασαν 78, ενώ στη Σάμο μόλις επτά.
Σε 58.483 ανέρχονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.
Ο συνολικός αριθμός των προσφύγων που παραμένουν στα νησιά υπολογίζεται σε 11.690.
Στη βόρεια Ελλάδα φιλοξενούνται 17.017 άτομα, στην κεντρική Ελλάδα 2.401 και στη νότια Ελλάδα 245.
Οι πρόσφυγες στις οργανωμένες δομές της Αττικής ανέρχονται σε 8.872, ενώ στο Ελληνικό σε 2.644.
Στους χώρους που διαχειρίζεται η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες διαμένουν 7.814 άτομα, ενώ εκτιμάται ότι εκτός δομών φιλοξενίας βρίσκονται 7.800 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.