Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Τι απαντά ο Αρχηγός του Λιμενικού στο εξώδικο της οικογένειας για την τραγωδία στην Αίγινα


Απάντηση στο εξώδικο που του είχε στείλει ο Αλέξης Κούγιας, έδωσε σήμερα ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, κ. Σταμάτης Ράπτης...



Υπενθυμίζεται ότι στο εξώδικο ο γνωστός ποινικολόγος, που εκπροσωπεί τις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στην Αίγινα, ζητούσε απαντήσεις για το μυστηριώδες γιοτ που φέρεται να εμπλέκεται στη ναυτική τραγωδία.

Ο κ. Ράπτης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «για το περιστατικό διενεργήθηκε προανάκριση από τη Λιμενική Αρχή Αίγινας και ο σχετικός φάκελος της δικογραφίας με το προανακριτικό υλικό έχει υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή Πειραιά προς περαιτέρω ποινική διερεύνηση στο πλαίσιο της διενεργούμενης κύριας ανάκρισης».

Oλόκληρη η απάντηση του κ. Ράπτη:
«Σε απάντηση της ανωτέρω σχετικής Εξώδικης Διαμαρτυρίας – Πρόσκλησης – Δήλωσης και αναφορικά με τα αιτήματα που τίθενται σε αυτήν, σας γνωρίζουμε ότι αυτά σχετίζονται με το περιστατικό της σύγκρουσης του ταχύπλοου ‘ΝΤΟΥΕΝΤΕ’ Τ.Α. 171 με το Ε/Γ-Τ/Ρ ‘ΑΝΤΩΝΙΑ’ Νηολογίου Αίγινας 66, που έλαβε χώρα την 16.08.2016 στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πέρδικας Αιγίνης και νήσου Μονής.

Για το ανωτέρω περιστατικό διενεργήθηκε προανάκριση από τη Λιμενική Αρχή Αίγινας και ο σχετικός φάκελος της δικογραφίας με το προανακριτικό υλικό έχει υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή Πειραιά προς περαιτέρω ποινική διερεύνηση στο πλαίσιο της διενεργούμενης κύριας ανάκρισης.

Σε κάθε περίπτωση, όπως είναι γνωστό, η διαδικασία της ανάκρισης γίνεται χωρίς δημοσιότητα (άρθρο 241 ΚΠοινΔ), ενώ τα δικαιώματα του πολιτικώς ενάγοντος προβλέπονται στο άρθρο 108 ΚΠοινΔ.

Ο κ. Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Πειραιά, προς τον οποίο κοινοποιείται το παρόν με επισυναπτόμενο αντίγραφο της σχετικής, παρακαλείται για την ενημέρωσή του και την τυχόν παροχή οδηγιών».

Τα 9 ερωτήματα που είχε θέσει ο κ. Κούγιας στον επικεφαλής του Λιμενικού Σώματος:
1. Πού ευρίσκετο το σκάφος ΝΤΟΥΕΝΤΕ κατά το χρόνο του εγκλήματος;

2. Ποιοι πράγματι επέβαιναν σε αυτό;

3. Ποιο ήταν οι χειριστές των εξωλεμβίων φουσκωτών σκαφών, τα οποία φυγάδευσαν το δράστη και τους πράγματι επιβαίνοντες;

4. Ποιοι εμφανίζονται στην κατάσταση επιβαινόντων, η οποία θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε Λιμεναρχείο;

5. Πότε ανεχώρησε από το σημείο, όπου ευρίσκετο το σκάφος ΝΤΟΥΕΝΤΕ;

6. Ποια πορεία ακολούθησε το ως άνω σκάφος μέχρι σήμερα;

7. Πού βρίσκεται σήμερα;

8. Ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του σκάφους;

9. Για ποιο λόγο οι λιμενικές αρχές Αίγινας, ενώ πληροφορήθηκαν από το Θρασύβουλο Λυκουρέζο πώς έγινε η διαφυγή του, δεν ασχολήθηκαν καθόλου, έστω κάνοντας μια τυπική έρευνα στο συγκεκριμένο σκάφος, για να διαπιστώσουν αμέσως ποιοι ευρίσκοντο μέσα σε αυτό κατά το έγκλημα;”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.