Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Αιμοραγία 1,4 δισ.$ για τον Μπάφετ!


Ο Warren Buffett είδε να εξανεμίζεται 1,4 δισ. δολ. από την περιουσία του, την Τρίτη, στον "απόηχο" του σκανδάλου γύρω από τη Wells Fargo...



Συγκεκριμένα, η μετοχή της Wells Fargo γνώρισε "βουτιά" 3,3%, μετά από τις αναφορές για τις αμφιλεγόμενες τακτικές πωλήσεων και το άνοιγμα περισσότερων από 2 εκατ. λογαριασμών, χωρίς τη συγκατάθεση των πελατών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Berkshire Hathaway σημείωσε απώλειες 2%, "πυροδοτώντας" τη μεγαλύτερη πτώση, στον δείκτη του Bloomberg για του δισεκατομμυριούχους, της περιουσίας του 86χρονου. Σημειωτέον πως ο Buffett είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, με την περιουσία του να αγγίζει τα 65,8 δισ. δολ..

Άλλωστε, όπως επισημαίνει το capital.gr, ο "κατήφορος" της περιουσίας του Αμερικανού επενδυτή συνέπεσε με το sell-off στις αγορές παγκοσμίως, το οποίο και έχει απομακρύνει 93 δισ. δολ. από τις 400 μεγαλύτερες περιουσίες από την Παρασκευή. Οι δισεκατομμυριούχοι έχασαν 37,3 δισ. δολ., την Τρίτη, εν μέσω της "διολίσθησης" των μετοχών και των ομολόγων, αλλά και του αργού.

Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ο ιδρυτής της Inditex, Amancio Ortega, βρίσκεται ενώπιον της μεγαλύτερης πτώσης - μεταξύ των 400 πλουσιότερων - που έχει σημειωθεί από όταν ξεκίνησε το sell-off, έχοντας απωλέσει 3,3 δισ. δολ.. Ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη με περιουσία 87,3 δισ. δολ., έχασε 2,4 δισ. δολ.. Τέλος, ο τρίτος στη σειρά με τη μεγαλύτερη περιουσία (66,2 δισ. δολ.) γνώρισε πτώση 1,9 δισ. δολ.. Εν τω μεταξύ, στη διάρκεια του sell-off, ο Buffet έχει χάσει 1,6 δισ. δολ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.